Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Blažena Martinková: Pravda o jej samovražde!

"Prvé príznaky psychických problémov sa u Blaženy objavili už v decembri 1994."

VIEDEŇ - Jeden z najznámejších privatizérov Mečiarovej éry Karol Martinka konečne prelomil mlčanie o zákernej chorobe jeho bývalej ženy Blaženy!

Tá ju priviedla k pokusu zavraždiť kuchynským nožom vtedy 9-ročného syna Filipa a následne k samovražde na psychiatrii. Za to všetko môžu podľa Martinku paranoidná schizofrénia a ťažké depresie, ktoré zdedila po matke! Poruchou trpela Blažena už od roku 1994, o tri roky nato sa stala najvplyvnejšou ženou na Slovensku!

"Mnoho výrokov mojej bývalej manželky možno označiť za bludy a halucinácie chorého, paranojou poznačeného človeka, ktorý žil vo vlastnom nereálnom svete," priznáva dnes Martinka. Blažena mala v poslednom období Mečiarovho panovania (asi od roku 1997) na premiéra nesmierny vplyv. Prischla jej preto prezývka "poradkyňa pre všetko".

"Prvé príznaky psychických problémov sa u Blaženy objavili už v decembri 1994. Tie sa prudko vystupňovali v roku 1995, odkedy bola liečená na psychiatrii vo Viedni," hovorí Martinka.

V roku 1999 sa rodina rozhodla, že zostanú v rakúskom exile. Na Slovensku je totiž dodnes Martinka stíhaný v kauze privatizácie Piešťanských kúpeľov.

"Deň pred útokom na syna Filipa v roku 2000 vyhodila Blažena do koša šperkovnicu so všetkými šperkami za niekoľko miliónov. Chcela odhodiť aj kožuchy, zabránil jej v tom však starší syn Karol. Potom prišla osudná noc. Zobudil som sa na hrozný plač syna. Vbehol som do jeho izby a videl som, ako Blažena do Filipa vráža nôž. Potom vyskočila z balkóna." Súd Martinkovú vyhlásil za nesvojprávnu, a nariadil jej ročné liečenie.

"Prostredie väzenskej psychiatrie na ňu veľmi zle pôsobilo. Advokát vybavil, aby ju preložili do iného sanatória, z ktorého by mohla chodiť s ošetrovateľom aj na vychádzky do mesta! Dozvedela sa o tom pár dní predtým, než sa obesila na opasku od župana. Vyčítam si, že pri návšteve jej sestry Anity len deň pred samovraždou som nebol. Jej návštevy Blaženu veľmi rozrušovali. Školská psychologička po návrate syna Filipa z nemocnice dokonca odporučila zabrániť stretávaniu sa so svojou tetou Anitou!" tvrdí Martinka.

"Na poslednej návšteve som si vyžiadala ešte pol hodiny navyše. Bolo jej veľmi zle, bola na dne," povedala pani Anita pre týždenník Život. Blažena sa obesila o štvrtej ráno 9. septembra 2001.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu