Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Meteorológovia varujú! Ráno sa môže tvoriť hmla, v Malackách platí hydrologická výstraha druhého stupňa

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V piatok ráno sa môže na území Slovenska s výnimkou Žilinského kraja tvoriť hmla s dohľadnosťou do 200 metrov. Na severe krajiny platí výstraha pred vetrom na horách. Pre Malacky vydali meteorológovia výstrahu 2. stupňa pred povodňami. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.

archívne video 

Dunaj sa vylieva na nábrežie v Bratislave (Zdroj: Vlado Anjel)

V okresoch Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Tvrdošín platí až do 20.00 h druhostupňová výstraha pred vetrom na horách. V polohách približne od 1800 metrov nad morom sa miestami očakáva vietor, ktorý dosiahne rýchlosť silnej až mohutnej víchrice.

Meteorológovia varujú! Ráno sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Pred silným vetrom nad pásmom lesa varuje SHMÚ v okresoch Dolný Kubín, Martin, Námestovo a Žilina. Až do soboty (30. 12.) tam platí výstraha prvého stupňa. Hydrologické výstrahy prvého stupňa platia pre Skalicu, Senicu, Bratislavu, Komárno, Nové Zámky a Michalovce.

Meteorológovia varujú! Ráno sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Cestári varujú pred hmlou i poľadovicou

Cestári varujú v piatok ráno pred poľadovicou v okresoch Stará Ľubovňa, Žiar nad Hronom a Banská Štiavnica. Slovenská správa ciest (SSC) o tom informuje na svojom webe. Pre hmlu je znížená dohľadnosť na 50 metrov v lokalitách Milhosť, Švábovská stráň, Haniska, Iliašovce a Ďurďošík. Na 100 metrov je obmedzená dohľadnosť v lokalitách Rusovce, Čataj, Piešťany, Červeník, Moldava nad Bodvou, Čaňa, Kežmarok a Svidník.

Meteorológovia varujú! Ráno sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Cestári upozornili aj na uzavretie hraničného priechodu Moravský Svätý Ján - Hohenau z dôvodu vysokej hladiny. Pre zaplavenie vozovky je uzavretá aj cesta Slatina - Tupá. Pre vozidlá nad desať metrov dĺžky je uzatvorená cesta II/531 v úseku hraníc okresov Rimavská Sobota, Revúca - Červená Skala.

Viac o téme: PovodnePočasieHmlaSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu