Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pripravte sa na poriadnu zimu! Teplota môže klesnúť na mínus 20 stupňov Celzia

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Počas nedeľnej noci môžu v niektorých oblastiach Slovenska teploty klesnúť na mínus 20 až 21 stupňov Celzia. Výstraha druhého stupňa platí pre okresy Brezno, Rožňava, Spišská Nová Ves, Liptovský Mikuláš, Kežmarok, Levoča, Poprad a Stará Ľubovňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

Pripravte sa na poriadnu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: shmu.sk)

"Teplota môže po prvý raz počas tejto zimy dosiahnuť hodnotu mínus 20 stupňov Celzia, s najvyššou pravdepodobnosťou na Spiši a v blízkych regiónoch. Mrazivo však bude aj inde a pod mínus desať stupňov Celzia teplota lokálne klesne aj v nížinách a kotlinách na juhu Slovenska," priblížil SHMÚ na sociálnej sieti.

archívne video

Ako prví na Slovensku otvorili sezónu v lyžiarskom stredisku Strednica (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

Mínus 15 až mínus 19 stupňov Celzia očakávajú meteorológovia v okresoch s prvostupňovou výstrahou, a to Banská Bystrica, Revúca, Gelnica, Bardejov, Prešov, Sabinov, Dolný Kubín, Martin, Námestovo, Ružomberok, Trenčianske Teplice a Tvrdošín. V okrese Sobrance platí výstraha tretieho stupňa pred povodňami. Povodne hrozia aj v okresoch Košice-okolie, Michalovce a Trebišov, pre ktoré SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa.

Viac o téme: ZimaPočasieShmuVýstraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu