Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Čaputová v týchto dňoch udelila ďalšiu milosť: Dočkala sa jej 36-ročná matka, týmto sa prehrešila

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová udelila v piatok individuálnu milosť 36-ročnej žene, ktorá je matkou sedemročného syna s ťažkým zdravotným postihnutím. Žena v minulosti spôsobila 29-eurovú škodu krádežou potravín. Informoval o tom hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Odsúdená bola na trest odňatia slobody v trvaní troch mesiacov s podmienečným odkladom jeho výkonu a skúšobnou dobou 12 mesiacov. "Keďže počas plynutia skúšobnej doby podmienečného odsúdenia spáchala viacero menej závažných, najmä dopravných priestupkov, súd jej nariadil výkon trojmesačného trestu," poznamenal Strižinec.

archívne video 

Samosprávy považujem za kľúčový prvok fungovania štátu, tvrdí prezidentka (Zdroj: TASR/Maroš Černý)

Žena viedla bezúhonný život

Poukázal, že žena okrem uvedeného odsúdenia nebola v minulosti súdne trestaná, viedla bezúhonný život a pred narodením syna riadne pracovala, neskôr už len formou brigád. "V súčasnosti nie je trestne stíhaná a jej prípadný nástup na výkon trestu odňatia slobody by mal veľmi nepriaznivý dopad na jej syna," potvrdil hovorca. Syn je na matku výrazne citovo naviazaný a navštevuje špeciálne školské zariadenie.

Chlapcov stav si zároveň vyžaduje občasné hospitalizácie, ale aj zvýšenú starostlivosť matky, ktorá je samoživiteľkou v zložitej finančnej a bytovej situácii. "Prezidentka sa preto v záujme zabezpečenia riadnej starostlivosti o maloleté dieťa po preskúmaní žiadosti o milosť, ako aj všetkých materiálov k nej doručeným, rozhodla odpustiť odsúdenej trest odňatia slobody v trvaní troch mesiacov s účinkom zahladenia odsúdenia," potvrdil Strižinec.

Viac o téme: MatkaMilosťSamoživiteľkaZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu