Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

POZOR Čaká nás veľmi mrazivá noc: S mínusovými teplotami treba rátať všade! Ohrozená je hlavne úroda

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Meteorológovia varujú pred víchricou na horách, v niektorých okresoch platí v utorok v noci výstraha druhého stupňa. Najmä na severe stredného Slovenska upozorňujú aj na tvorbu snehových závejov a jazykov. Na väčšine Slovenska sa tiež v noci môže vyskytnúť mráz. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na webe.

archívne video

Snehová metelica v Bratislave stále nekončí, krátko pred obedom začali padať objemné vločky (Zdroj: Topky)

Druhostupňová výstraha pred vetrom na horách platí do polnoci v okresoch Liptovský Mikuláš, Poprad a Brezno, kde môže vietor nárazovo dosiahnuť rýchlosť 135 až 160 kilometrov za hodinu. Rovnako do polnoci platí prvý stupeň výstrahy pred snehovými jazykmi, a to vo väčšine Žilinského kraja, ako aj v okresoch Stará Ľubovňa, Poprad, Kežmarok a Brezno.

POZOR Čaká nás veľmi
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Ohrozenie pre kvitnúce dreviny

SHMÚ upozorňuje aj na mráz, ktorý predstavuje ohrozenie pre vegetáciu, najmä kvitnúce dreviny. V tejto súvislosti platí až do stredy (29. 3.) rána prvostupňová výstraha vo všetkých krajoch okrem Prešovského a Žilinského. V noci z utorka na stredu môže teplota miestami klesnúť až na mínus 16 stupňov. Výstraha prvého stupňa pred nízkymi teplotami platí v Banskobystrickom, Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji.

POZOR Čaká nás veľmi
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

POZOR Čaká nás veľmi
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Meteorológovia vydali aj prvý stupeň hydrologickej výstrahy pred povodňou pre okres Michalovce. "Vzhľadom na spadnuté zrážky na našom aj ukrajinskom území a vzhľadom na vzostup vodných stavov na ukrajinskej časti povodia je predpoklad vzostupu vodných hladín na toku Latorica," uviedli.

Viac o téme: PočasieVíchricaMrázSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu