Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dráma na Skalicku! FOTO Na mieste zasahovali vyjednávači, vyšetrovateľ aj kukláči! Muža vytočila hudba, riešil to zbraňou

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

SKALICA - Policajti majú za sebou zásah ako z akčného filmu. V nedeľu boli privolaní k incidentu medzi ozbrojeným 41 ročným mužom a rodinnými príslušníkmi z Ukrajiny, v obci neďaleko Skalice bývajúcimi na ubytovni.

archívne video

Zásah policajtov v Malackách (Zdroj: ZDROJ: FB/Polícia Bratislavský kraj )

Informáciu o konflikte a nebezpečnom vyhrážaní sa muža so zbraňou ukrajinskej rodine prijali policajti v nedeľu dopoludnia. Spúšťačom celého incidentu mala byť zo strany cudzincov hlasnejšia hudba a na druhej strane muž pod vplyvom alkoholu. Najskôr im búchal na dvere, vyhrážal sa im a nakoniec na jedného z cudzincov namieril krátku strelnú zbraň. Konflikt pokračoval na dvore a podnapitý útočník vytiahol aj nôž. Po incidente sa ukryl do prístavby rodinného domu.

Z obáv, že by mohol v útoku pokračovať, prípadne ohroziť seba alebo niekoho iného na živote, operačné stredisko povolalo na miesto policajných vyjednávačov, policajtov Pohotovostného policajného útvaru (PPÚ) aj celý policajný výjazd s vyšetrovateľom.

"Na miesto sme vyslali policajného vyjednávača zo Skalice a podporný tím vyjednávačov z Trnavy. Policajti si situáciu na mieste zhodnotili, do úvahy sa brala aj možnosť, že osoba môže mať pri sebe ďalšiu zbraň, preverili sa únikové možnosti a zvolil sa najvhodnejší spôsob nadviazania komunikácie s mužom. Muža, ktorý sa ukrýval v dome nakoniec policajní vyjednávači presvedčili a s políciou spolupracoval. Hliadka ho vzápätí obmedzila na osobnej slobode a previezla na policajnú stanicu," opísala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Za skutok môže mužovi hroziť strata slobody na 3 až 8 rokov.

 

VYPÄTÁ SITUÁCIA S OZBROJENÝM MUŽOM NA SKALICKU: NA MIESTE ZASAHOVALI VYJEDNÁVAČI, VYŠETROVATEĽ AJ PPÚ Policajti...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Tuesday, March 28, 2023

Nedovolené ozbrojovanie a vyhrážanie

Skalický vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania. Policajti mužovi po skutku zaistili viaceré zbrane, ktoré budú podrobené expertíznemu skúmaniu. Podozrivý zostáva naďalej zadržaný v cele policajného zaistenia.

"Účelom krízového vyjednávania bolo najmä nadviazať s osobou kontakt, a cestou obojstrannej komunikácie upokojiť situáciu, čo sa nakoniec policajtom na mieste úspešne podarilo. V zálohe boli pripravení zasiahnuť aj policajti PPÚ ako taktický tím, ktorí by situáciu riešili intervenčne," podotkla Linkešová. Ako dodala, do akcie boli nasadení aj dvaja noví vyjednávači, ktorí úspešne ukončili dvojtýždňový kurz vyjednávania a o 2 dni boli nasadení do ostrej akcie.

Viac o téme: VyhrážaniePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu