Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

V parlamente je opäť pusto: Poslanci otvorili ďalšie rokovanie a ... kreslá zívajú prázdnotou

Parlament opäť zíval prázdnotou. Zobraziť galériu (3)
Parlament opäť zíval prázdnotou. (Zdroj: Topky/Ramon Leško, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Týždeň sa s týždňom zišiel, a tak poslanci Národnej rady SR opäť zasadli do lavíc. Ich prítomnosť v pléne však mnohých opäť šokovala. Priamo na mieste sme ostali opäť v šoku z toho, ako to tam o deviatej ráno vyzeralo. Počet zákonodarcov by ste totiž narátali na prstoch jednej ruky.

archívne video

Opozícia si musí diskusiu v parlamente vynucovať mimoriadnymi schôdzami, tvrdí Pellegrini (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Začiatok schôdze s čudnou príchuťou

Poslanci Národnej rady (NR) SR v utorok začali 9. rokovací deň aktuálnej 88. schôdze sériou sociálnych zákonov. Okrem viacerých návrhov zmien v zákone o sociálnom poistení majú v programe aj novelu zákona o starobnom dôchodkovom sporení.

V parlamente je opäť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Avšak pri prvom pohľade na situáciu v pléne viacerým ostali len oči pre plač. Zákonodarcovia, ktorí sú platení aj z daní občanov, sa v práci poväčšine neukázali. Ich početná prítomnosť v pléne bola prinajlepšom vo výške piatich - šiestich ľudí.

Poslanci riešia aj poskytovanie informácií o nárokoch na dôchodky

Na programe je aj vládny návrh novely zákona o sociálnom poistení má okrem iného priniesť lepšiu informovanosť a zrozumiteľnosť poskytovaných informácií o budúcich dôchodkových nárokoch z povinného dôchodkového systému.

V parlamente je opäť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Skupina poslancov Sme rodina zase pripravila návrh, podľa ktorého majú mať nárok na rodičovský príspevok k dôchodku aj rodičia profesionálnych vojakov a policajtov. V programe je aj návrh z dielne SaS. Nárok na materské má poistenkyňa, ak v posledných dvoch rokoch pred pôrodom bola nemocensky poistená najmenej 270 dní. Do tejto doby by sa mohla započítať aj doba štúdia na strednej a vysokej škole, ak štúdiom získala poistenkyňa príslušný stupeň vzdelania.

Viac o téme: SchôdzaNárodná radaPrázdnoParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu