Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mal kryť drogový biznis, vyšetrovateľ ho chce za mrežami: Pre exšéfa trnavských policajtov žiada väzbu!

Bystrík Stanko
Bystrík Stanko (Zdroj: SITA)

TRNAVA - Elitní policajti zasahovali v stredu na viacerých miestach Slovenska v rámci akcie Chikara 2. Zadržali aj bývalého riaditeľa krajskej polície v Trnave Bystríka Stanka a ďalších deväť ľudí. Vyšetrovateľ žiada pre všetkých väzbu.

Národná kriminálna agentúra v stredu v rámci akcie Chikara 2 zadržala viacero ľudí, medzi nimi aj súčasných a bývalých policajných funkcionárov. Polícia informovala, že obvinili 16 ľudí.  Zadržaných bolo 10 ľudí vrátane bývalého krajského policajného riaditeľa v Trnave Bystríka Stanka. Ten kedysi kandidoval aj na primátora. Okrem neho zadržali aj súčasného okresného riaditeľa polície v Trnave Rastislava Grznára. 

V putách skončil aj bývalý džudista Tibor Gubáň. Toho zadržali aj pred vyše rokom spolu so Zuzanou Plačkovou, ktorej obvinenie neskôr zrušili. Gubáň má byť teraz obvinený v inej trestnej veci. Toho však podľa informácií portálu tvnoviny prepustili na slobodu. Len nedávno vyšiel spoza mreží a na tele má monitorovací náramok. Na krku má podľa najnovšieho uznesenie práve podplácanie exšéfa trnavských policajtov Bystríka Stanka. Toto obvinenie odmieta.

archívne video

NAKA zasahuje na západnom Slovensku: Medzi obvinenými je aj šéf známych čerpacích staníc (Zdroj: Topky/Maarty)

Rovnako obvinenie odmieta aj Stanko. Ten mal ešte ako šéf trnavských krajských policajtov v roku 2008 kryť závažné zločiny. Vyšetrovateľ ho viní z činnosti pre zločineckú skupinu, zneužívania právomoci, prijímania úplatkov aj vydierania. Výsluchy obvinených by mali začať dnes poobede.

Viac o téme: AkciaVäzbaPolícia NAKABystrík StankoChikara 2
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu