Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pád ďalšej hlavy OĽaNO, kauza s machináciami prispela k výrazným zmenám: Hľadá sa nový generálny riaditeľ SPF!

SPF čelí obvineniam z korupcie a ameterizmu: Na pretrase je aj generálny riaditeľ Ján Marosz: Pozemkový fond už hľadá náhradu. Zobraziť galériu (2)
SPF čelí obvineniam z korupcie a ameterizmu: Na pretrase je aj generálny riaditeľ Ján Marosz: Pozemkový fond už hľadá náhradu. (Zdroj: SITA/Diana Černáková, Getty Images)

BRATISLAVA – Úrad vlády SR informoval o začatí výberového konania na nového riaditeľa SPF. Bývalého riaditeľa Slovenského pozemkového fondu (SPF) Jána Marosza (OĽaNO) tak vystrieda nový náhradník. Vyštudovaný katechét bol zo strany HLAS-SD vystavený tvrdej kritike potom, čo strana zverejnila vyhlásenia o údajných machináciách na SPF. Podľa vedúceho Úradu vlády by mal byť na čelo riadne vybraný odborník.

Archívne video:

Richard Raši (Hlas-SD) o porušení zákona na Slovenskom pozemkovom fonde. (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Podľa Júliusa Jakaba, vedúceho Úradu vlády (ÚV) SR by mal byť na čelo SPF postavený nový odborník, ktorý by prešiel riadnym výberovým konaním. „Čím viac vrcholových pozícií vo verejných úradoch bude obsadzovaných na základe verejného vypočutia odbornou komisiou, tým viac prispievame k odbornému, kvalitnému a transparentnému výkonu štátnej správy,“ informuje ÚV.

Pád ďalšej hlavy OĽaNO,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Nový riaditeľ SPF musí podľa nových stanov Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MP) SR naplniť všetky odborné a kvalitatívne predpoklady a následne sa zúčastniť aj verejného vypočutia pred odbornou komisiou. Budúci šéf SPF by mal mimo iného vypracovať aj odborný projekt na tému Koncepcie riadenia a rozvoja Slovenského pozemkového fondu, ktorý bude jedným z hlavných kritérií na jeho vymenovanie do funkcie.

Viac o kauze podozrenia z machinácii na Slovneskom pozemkovom fonde sa dočítate v našom článku.

Viac o téme: SPFJán MaroszŠtátny pozemkový fond
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu