Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bude v obchodoch dosť mäsa a vajec? Šéf hydinárov odhalil, ako sme na tom pred Veľkou nocou! Odkaz zákazníkom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Ak ste mali obavy z toho, či budete mať čo prestrieť na veľkonočný stôl, môžete byť pokojní. Ponuka vajec a hydinového mäsa na slovenskom trhu pred Veľkou nocou bude dostatočná. Uviedol to cez týždeň na tlačovej besede riaditeľ Únie hydinárov Slovenska Daniel Molnár.

"V období pred Veľkou nocou zaznamenávame každoročne zvýšený dopyt po konzumných slepačích vajciach, ako aj hydinovom mäse. Aj v tomto roku očakávame na trhu dostatočnú ponuku z domácej produkcie, ktorá je kvalitná, čerstvá, zdravá a bezpečná," spresnil Molnár.

Archívne video

Veľká noc v parku Ostredky (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Jedným dôvodov je podľa jeho slov skutočnosť, že slovenskí chovatelia hydiny v zimnom období dodržiavali na svojich farmách prísne prevádzkovo-hygienické opatrenia, ktoré zabránili výskytu vtáčej chrípky vo veľkochovoch, na rozdiel od viacerých, aj okolitých krajín.

Rast výrobných nákladov a zvýšený dobyt

Upozornil, že v predsviatočnom období rastie záujem aj o hydinové mäsové výrobky. "Očakávame, že v súčasnej dobe zvýšenej inflácie bude záujem o naše výrobky ešte vyšší, pretože hydinové mäso je stále najlacnejšie a svojimi výživovými hodnotami a dietetickými vlastnosťami je vhodné pre každého spotrebiteľa," podčiarkol.

Doplnil, že chovatelia a spracovatelia hydiny na Slovensku zaznamenávajú výrazný rast výrobných nákladov už od začiatku roka 2021. "Najmä počas roka 2022 sa intenzita rastu nákladov výrazne zvýšila. V úvode roka 2023 sme zaznamenali ďalší rast vstupných cien elektrickej energie, plynu a mzdových nákladov," dodal riaditeľ ÚHS.

Viac o téme: HydinaMäsoVajciaVeľká noc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu