Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bizár na slovenských cestách: Za volant si sadla na mol opitá odborníčka na liečbu alkoholizmu! Dostala podmienku

Vodička sa s takmer tromi promile nevedela dostať z priekopy v Pezinku Zobraziť galériu (3)
Vodička sa s takmer tromi promile nevedela dostať z priekopy v Pezinku (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

ŽILINA – Policajti v Žiline sa zhodou okolností dopracovali k obzvlášť kurióznemu prípadu. Podľa dostupných informácií malo dôjsť k zadržaniu odborníčky na liečbu alkoholizmu a toxikománie, ktorá sa za volant posadila totálne na mol. Pred policajným zásahom stihla aj nabúrať, prípad ešte nemá celú dohru. Zatiaľ obstála len s podmienkou.

Archívne video:

Alkohol za volantom by mohol byť trestaný aj krátkodobým väzením (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Po odstavení vozidla a vykonaní dychovej skúšky ostali príslušníci Policajného zboru v šoku. Vodička mala nafúkať skoro 3 promile. K absurdnému prípadu malo podľa portálu Žilinak, dôjsť na bližšie neurčenej cestnej komunikácii v Žiline. „Počas kontroly sa vodička podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,6 promile alkoholu,“ priblížila pre portál hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Bizár na slovenských cestách:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Išlo o osobu, ktorá zároveň vykonáva znaleckú činnosť. Je uvedená v zozname, ktorý vedie ministerstvo spravodlivosti,“ uviedol pre TvNoviny sudca okresného súdu v Žiline Marek Šenkár. V skutočnosti malo ísť o psychiatričku, ktorej náplň práce je práve práca s osobami závislými od alkoholu. Vodičke mal byť za spáchanie tohto skutku uložený trest odňatia slobody na štyri mesiace s podmienečným odkladom na skúšobnú lehotu 12 mesiacov a súčasne zákaz viesť motorové vozidlo na dobu 36 mesiacov, informoval portál.

Bizár na slovenských cestách:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Ramon Leško)

Portál zároveň informoval, že vodička sa mala krátko pred zadržaním dopustiť aj poškodenia dvoch áut. „Z tohto dôvodu bolo začaté aj trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci,“ dodali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu