Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Farár († 36) sa priznal k zneužívaniu mladistvých chlapcov

Ján Ladika sa priznal, že je bisexuál a mal rád orálny styk s chlapcami, o ktorých vedel, že ešte nie sú plnoletí. Zobraziť galériu (2)
Ján Ladika sa priznal, že je bisexuál a mal rád orálny styk s chlapcami, o ktorých vedel, že ešte nie sú plnoletí.

HODEJOV - Tragická smrť kňaza v Hodejove pri Rimavskej Sobote šokovala veriacich! Nikto si samovraždu Jána Ladiku († 36) dlho nevedel vysvetliť.

Až teraz vysvitlo, že na predchádzajúcom pôsobisku v neďalekých Šuriciach ho trestne stíhali za pohlavné zneužívanie chlapcov. Cirkev sa vtedy zaňho zaručila a napokon ho neodsúdili.

"Cirkev z vlastnej iniciatívy v trestnom konaní ponúkla možnosť a zároveň prevzala záruku výchovne na dotyčného spolupôsobiť a starať sa o jeho nápravu," napísala vo svojom vyjadrení k prípadu Rožňavská diecéza. Tá ho neskôr umiestnila v duchovnom stredisku v Osuší pri Veľkom Krtíši. Tam mal byť izolovaný od verejnosti a lákadiel, ktorým nevedel odolať.

Farár sa polícii priznal, že ho vzrušovali najmä rómski chlapci, ktorých nahováral na sex v Šuriciach (okr. Lučenec). "Keď si vypijem, mám chuť na orálny sex s rómskymi chlapcami," povedal vo výpovedi J. Ladika, ktorú vlastnoručne podpísal. Priznal sa aj k sexuálnemu aktu s týmito chlapcami. J. Ladika policajtom zároveň prezradil, že prvé homosexuálne kontakty mal ešte počas štúdií na prešovskom seminári so spolužiakom.

Po tomto prešľape ho podržal jeho nadriadený - biskup Rožňavskej diecézy. Po určitom čase Ján Ladika († 36) so schválením nadriadených opäť začal v roku 2006 slúžiť v Hodejove, kde pred niekoľkými mesiacmi spáchal samovraždu. Údajne sa otrávil väčším množstvom liekov a alkoholu.

,,Nikdy sme ani len netušili, aké má sklony. Bol síce zvláštny, no pripisovali sme to alkoholu. Náboženstvo deti nevyučoval. Bol u nás niekoľko mesiacov a potom spáchal samovraždu," povedala Margita Zagyiová, starostka Hodejova. Podľa obyvateľky Júlie Trifomtyovej bol dobrým farárom. "Nič sme o ňom nevedeli, len malí chlapci hovorili, že ho poznajú zo Šuríc," povedala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu