Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fico na kubánsky spôsob: s cigarou a mojitom

Robert Fico počas kubánskej recepcie - s pohárom mojita v ruke.
Robert Fico počas kubánskej recepcie - s pohárom mojita v ruke. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Napriek negatívnym ohlasom sa slovenský premiér Robert Fico rozhodol zúčastniť na recepcii Kubánskej republiky pri príležitosti štátneho sviatku krajiny.

"Neprišiel som na túto recepciu, aby som dával najavo nejaké politické ambície. Tak, ako idem na americkú ambasádu, aby som pozdravil amerických ľudí, tak idem ma kubánsku ambasádu alebo recepciu, aby som pozdravil kubánskych ľudí. Nič iné v tom netreba vidieť, pretože každá krajina žije vlastným životom," vyjadril sa pre agentúru SITA premiér.

"Mojou úlohou je komunikovať a niektoré veci si vysvetliť. Keď bude blokáda, ako si môžeme niečo vysvetľovať. Keď si dáme pohár vína alebo pohár mojita, môžeme o veciach hovoriť otvorenejšie," uviedol počas recepcie Robert Fico. S veľvyslancom Paulovichom hovorili o nadchádzajúcich voľbách na Kube, pretože dochádza k zmene generácií. To sú veci, ktoré by podľa Ficových slov mali každého politika EÚ zaujímať.

Na recepciu prišlo na pozvanie veľvyslanca Kuby v SR Davida Paulovicha Escalonu približne 300 hostí, vrátane zástupcov veľvyslanectiev štátov akreditovaných v SR. Zo slovenských politikov bol prítomný poslanec Národnej rady SR za stranu Smer-SD Robert Madej. Na otázku agentúry SITA, či prišiel na recepciu vzdať úctu kubánskemu ľudu, reagoval: "Keď dostanete pozvánku, patrí sa ju podľa možnosti prijať. Pozrite sa, je tu okolo 300 ľudí, ste tu aj vy."

Okrem neho bol na podujatí aj bývalý predseda Komunistickej strany Slovenska Jozef Ševc i minister kultúry Marek Maďarič.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu