Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Osada sa chce pomstiť za smrť 14-ročného Ivka

„Zabil mi syna. Nestihla som sa s ním ani rozlúčiť,“ narieka Ivkova ma Lýdia Kompušová (45). Zobraziť galériu (2)
„Zabil mi syna. Nestihla som sa s ním ani rozlúčiť,“ narieka Ivkova ma Lýdia Kompušová (45).

JASOV - V Jasove pri Košiciach zavládol nevýslovný žiaľ! Sekerou dobitý Ivan Kompuš († 14) po šiestich dňoch podľahol vážnym zraneniam hlavy, ktoré mu spôsobil agresívny Ondrej F. (17).

Za nevinnou obeťou trúchlia nielen jeho rodičia a 11 súrodencov, ale celá osada. Jej obyvatelia volajú po pomste: „Smrť za smrť!“

Pokiaľ Ivkov otec František (46) včera vybavoval pohreb, mama Lýdia (45) sa doma v osade topila v slzách. „Ten úbožiak mi zabil syna. Ani som sa s ním nestihla rozlúčiť, lebo sa už neprebral z bezvedomia. Vrah by si zaslúžil trest smrti!“ horekovala nešťastná matka. Hlboký zármutok však panoval v celej osade, kde mnohí volajú po krvnej pomste. „Smrť za smrť! Nič iné si nezaslúži. Pred rokom dobil aj jedného nášho suseda. Živý sa už z väzenia nevráti!“ dušovali sa susedia tragicky zosnulého chlapca.

Ivkových spolužiakov zo šiestej triedy smutná zvesť zarmútila, presne tak, ako aj jeho učiteľov. „Je to obrovské nešťastie, ktoré zasiahlo nás všetkých. Ivko sa učil priemerne, ale vynikal v športe, zvlášť vo futbale. Mal rád aj počítače,“ prezradila riaditeľka školy Alžbeta Chahrourová.

Tragédia sa stala presne pred týždňom. Z domu pri obecnom úrade cez okno vyskočil Ondrej F., ktorý nič netušiaceho chlapca ako zmyslov zbavený viackrát udrel sekerou po hlave. Spôsobil mu ťažký úraz hlavy. Hoci ho v košickej nemocnici operovali, v nedeľu večer vážnym zraneniam podľahol. Útočník Ondrej F. sedí vo väzbe a už ho obvinili z vraždy. K príčinám svojho konania sa odmietol vyjadriť. Ako mladistvému mu hrozí 10 rokov basy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu