Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ďakujeme! Slovensko v piatok večer tlieskalo odvážnym bojovníkom v prvej línii proti koronavírusu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP)

SLOVENSKO – Čelia najväčšiemu nebezpečenstvu, sú v prvých radoch v krajinách, ktoré ničí koronavírus. Aj Slovensko v piatok večer tlieskalo nielen zdravotníckemu personálu, ale aj policajtom, hasičom, predavačom a mnohým ďalším profesiám.

Zapojili sme sa do výzvy, ktorá prišla zo Španielska. Situácia je tam veľmi vážna. Nakazených je 21 571 ľudí a koronavírus má už  1 093  obetí. Ľudia si uvedomujú, že za svoje životy vďačia najmä zdravotníkom, ale aj iným veľmi potrebným profesiám. Preto sa tam už niekoľko dní vždy večer z balkónov a okien ozýva potlesk. Zo Španielska sa ozvala študentka Naty, ktorá vyzvala aj Slovákov, aby sa pridali k Španielsku a poďakovali sa tým, ktorí riskujú svoje životy pre naše zdravie.

Krásne! Slovensko v piatok večer tlieskalo odvážnym bojovníkom v prvej línii proti koronavírusu

bratislava polesk Nové mesto

Ľudia, ktorí nás chránia a zabezpečujú nám všetko, čo potrebujeme k životu aj v izolácii či karanténe, si zaslúžia našu úctu a obdiv. Prejavili sme im ju tým, čím sa v dnešných ťažkých podmienkach dá –­ potleskom.

potlesk bratislava Karlova ves

A ten sa v piatok večer mohutne ozýval vo všetkých mestách, na všetkých sídliskách Slovenska. Tlieskala aj naša prezidentka Zuzana Čaputová. Autorom iniciatívy #potleskprezdravotnikovahasicov je na Slovensku Vlado Volf.

Viac o téme: ZdravotníciPotleskSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu