Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Teplé počasie otvorilo brány kúpalísk po celom Slovensku v predstihu: Mnohé chystajú veľké zmeny

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Vzhľadom na nadpriemerne teplú jar sa brány letných kúpalísk začnú otvárať o čosi skôr. Mnohé kúpaliská privítajú svojich prvých návštevníkov už v druhej polovici mája. To však neznamená, že Slováci si dovtedy neužijú relax pri vode. Oslovili sme niekoľko prevádzok, z ktorých mnohé pre návštevníkov chystajú veľké prekvapenia.

Vyzerá to tak, že tohtoročné leto bude naozaj horúce. Slovenskí meteorológovia počas apríla namerali nové rekordy. Na mnohých miestach bolo najteplejšie od roku 1934.

Na bratislavských jazerách sa už opaľuje vo veľkom  

Zistili sme, ktoré jazerá v Bratislave ponúkajú svojim návštevníkom bezplatné slnenie sa. Riaditeľ mestskej organizácie STaRZ Peter Vojtko nám povedal, že okrem petržalského Draždiaku a ružinovskej Kuchajdy je už k dispozícii aj areál Zlatých pieskov. „Areál je momentálne bezplatne otvorený pre návštevníkov v čase od 9:00 do 22:00, kedy budú sprístupnené verejnosti toalety na pláži a zároveň je zabezpečené denné upratovanie areálu,“ informoval Vojtko.

Petržalské kúpalisko Matadorka pripravuje obrovské prekvapenie 

Petržalské kúpalisko Matadorka otvorí začiatkom júna, pričom zavádza veľkú novinku pre nadšencov plávania. „Prvé dva júnové týždne by sme chceli otvoriť len cez víkendy, od polovice júna plánujeme mať otvorené už počas celého týždňa. Novinkou u nás je možnosť ranného plávania vo veľkom plaveckom bazéne, a to ešte pred oficiálnymi otváracími hodinami,“ povedal nám konateľ kúpaliska Marek Giba. Dodal, že realizácia týchto plánov závisí od počasia.

Kúpalisko Matadorka 2017.
Zobraziť galériu (3)
Kúpalisko Matadorka 2017.  (Zdroj: Kúpalisko Matadorka)

Giba tiež prezradil, že túto sezónu sa chcú zamerať najmä na vytvorenie príjemného prostredia pre rodiny s deťmi, pre ktoré chystajú nové atrakcie. „Okrem úplne nového vyhrievaného bazéna pre najmenšie detičky pripravujeme aj veľký stan s hračkami a animátorkou, miesto na kojenie s prebaľovacím pultom a možnosť ohrevu detskej stravy. Všetko, samozrejme, zadarmo,“ povedal.  

Rekonštrukciou prechádza aj 25-metrový rekreačný bazén s toboganom, povrch v okolí plaveckého bazéna a tiež toalety. Aj naďalej budú mať návštevníci kúpaliska k dispozícii v cene vstupného ležadlá, tobogan, športoviská, wi-fi a parkovanie. Teplota vody v bazénoch sa bude pohybovať od 24 do 26 stupňov Celzia. 

Kúpalisko v Dolnej Strehovej otvorí ako prvé

Kúpalisko AQUATERMAL Strehová v okrese Veľký Krtíš plánuje vzhľadom na vysoké horúčavy otvoriť taktiež predčasne, a to už 19. mája. Celodenný vstup bude stáť dospelú osobu 8 eur, pričom od júla do augusta si priplatíte ešte 2 eurá navyše. 

Kúpalisko Dudinka privíta návštevníkov koncom mája

„Tohtoročná letná sezóna bude otvorená 25. mája,“ povedala nám PR manažérka Andrea Petrušová s tým, že kúpalisko Dudinka spúšťa svoju 11. sezónu po kompletnej obnove. Ponúka rekreačný bazén (26 až 28 stupňov Celzia), bazén s vodnými atrakciami (28 stupňov), detský bazén a bazén s liečivou minerálnou vodou (33 až 34 stupňov Celzia).

Od pondelka do piatka za 3-hodinový vstup zaplatíte 4 eurá a počas víkendu si kúpalisko Dudinka pýta za tri hodiny 5,5 eura za osobu.

Kúpalisko Dudinka.
Zobraziť galériu (3)
Kúpalisko Dudinka.  (Zdroj: Kúpele Dudince)

Slnečné jazerá Senec

Hovorkyňa seneckej Turistickej informačnej kancelárie Lenka Moravcová nás informovala, že kúpaciu sezónu na Slnečných jazerách plánujú otvoriť v prvý júnový deň, pričom výber vstupného počas víkendov bude závislý od počasia. „Od 1. júla sa bude vyberať vstupné denne,“ informovala Moravcová.

Populárny Aquapark Senec sprístupní svoje vonkajšie bazény taktiež v prvý júnový deň. „Do oficiálneho otvorenia máme pre našich návštevníkov k dispozícii v týchto horúcich dňoch vonku ležadlá, kde sa môžu slniť. Dá sa kúpať vo vonkajšom bazéne, ktorý je prepojený s bazénovou halou, a tiež je v prevádzke malá toboganová veža, kde je malý tobogan a dvojšmykľavka,“ povedala nám marketingová manažérka AQUATHERMAL Senec Katarína Blahútová.

Spolu 12 bazénov (z toho 1 krytý 25-metrový plavecký bazén a 5 dojazdových k atrakciám) bude mať teplotu od 26 do 38 stupňov Celzia. Medzi adrenalínové atrakcie, ktoré sú určené pre všetky vekové kategórie, budú patriť 3 tobogany (1 vnútorný), 10 šmykľaviek a 1 lievik.

Vonkajšie bazény trnavského aquaparku tiež otvoria predčasne

Oslovili sme aj trnavský aquapark Relax Aqua & Spa, ktorý plánuje svoju vonkajšiu časť otvoriť 2. júna.

Vo Vodnom raji Vyhne si po novom aj zatancujete

Vodný raj Vyhne v okrese Žiar nad Hronom spúšťa letnú sezónu k 1. júnu. „Pre návštevníkov sme otvorili nové šatne, zmenili sme dodávateľov, čo prispeje k rýchlejšej obsluhe a kvalite. Taktiež sa môžu návštevníci tešiť na aquazumbu či grilovanie pri bazéne,“ povedal nám René Bevelaqua.

Kúpaliská v Košiciach 

Košická spoločnosť Tepelné hospodárstvo (TEHO), ktorá prevádzkuje Mestskú plaváreň, kúpalisko Červená hviezda a kúpalisko Triton, plánuje otvoriť svoje prevádzky v priebehu júla.

Námestník riaditeľa pre správu majetku a investície TEHO Štefan Ferencz uviedol, že otvorenie kúpacej sezóny majú naplánované nasledovne. Mestská plaváreň – kúpalisko Rumanová sa má uviesť do prevádzky 16. júna a kúpalisko Červená hviezda od 30. júna. „Samozrejme, prípravu sezóny smerujeme tak, aby sme boli schopní, v prípade priaznivého počasia, otvoriť aj skôr,“ dodal Ferencz. Košické kúpaliská si za celodenný vstup pre dospelého pýtajú okolo 5 eur.     

Viac o téme: BratislavaLetoKúpanieKúpaliskáJazerá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu