Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Antonino Vadala z Kuciakovho článku o talianskej mafii obvinenia poprel: Trošková bola jeho milenka!

Antonino Vadala Zobraziť galériu (3)
Antonino Vadala (Zdroj: FB/Antonino Vadala)

BRATISLAVA - Od začiatku týždňa sužujú celú spoločnosť informácie o brutálnej vražde novinára a jeho priateľky. Posledný článok, na ktorom Ján Kuciak pracoval, bol o pôsobení talianskej mafie na Slovenku. Spomína aj Antonina Vadalu, ktorého pred dvomi rokmi vyspovedal iný novinár.

Nebohý novinár Ján Kuciak poukázal vo svojom nedokončenom článku na podozrivé obchody s eurofondmi. V tejto súvislosti spomínal Antonina Vadalu a taliansku mafiu Ndrangheta. Novinár Ivan Mego sa s Vadalom telefonicky rozprával ešte v roku 2016. Prepojenie s mafiou odmietol.  

"Som sa len narodil v Kalábrii, ale my sme žili v Miláne a tam sme rástli, školy. Nemám súrodencov. Nemám súrodencov v Kalábrii, nič," odpovedal v telefonickom rozhovore Vadala. "Ja hovorím, máte zlé informácie. Nie. Ja mám iných spoločných," odpovedal na otázku, čo má spoločné s rodinou Vadalovcov zo skupiny Ndrangheta.

Ďalší Talian, ktorého Kuciak v článku spomína, no predtým sa o ňom zmienil aj Tom Nicholson, je podnikateľ Diego Roda. Do povedomia sa dostal svojím luxusným vozovým parkom a rýchlou jazdou na Laferrari po Michalovciach.   

Zavraždený Ján Kuciak a jeho priateľka Martina Kušnírová
Zobraziť galériu (3)
Zavraždený Ján Kuciak a jeho priateľka Martina Kušnírová  (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Ako včera potvrdil policajný prezident Tibor Gašpar, menovaní Taliani ešte neboli vypočutí k prípadu dvojnásobnej vraždy. Figurujú ale v iných prípadoch. "Tieto osoby boli vypočúvané v niektorých prípadoch ako svedkovia. V tých najzávažnejších prípadoch boli podané návrhy na podanie obžaloby," priblížil Gašpar. 

Na vyšetrovanie prípadu je zriadený špeciálny tím vyšetrovateľov a odborníkov. Polícia pracuje s viacerými verziami, čo mohlo byť motívom brutálnych popráv. 

Trošková a Vadala

V médiách sa objavila informácia aj o tom, že hlavná štátna radkyňa, ktorá sa často objavuje po boku Roberta Fica, podnikala práve s Vadalom. V auguste 2011 založil Vadala s Máriou Troškovou spoločnosť GIA MANAGEMENT. Z nej Trošková asi po roku odišla a neskôr sa stala asistentkou poslanca Smeru Viliama Jasaňa.  

Podľa našich informácií však nemali Trošková a Vadala len pracovný vzťah. "Približne štyri roky bola jeho partnerkou. Tak sa dostala aj do jeho firiem," povedal náš zdroj.

 

Viac o téme: Antonio Vadala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu