Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO Veľké porovnanie slovenských škôl: Pozrite, ako dopadla tá vaša!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - A je to tu. Veľké porovnanie slovenských škôl za školský rok 2016/2017. Aktualizovaný rebríček odkrýva najlepších desať základných škôl, stredných odborných škôl a gymnázií. Poznáme výsledky. Pozrite, ako škola vášho dieťaťa dopadla.

Aktualizovaný školský rebríček zverejnil Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO). Nové vydanie odkrylo desať najlepších v troch kategóriách. Spomedzi základných škôl sa na prvom mieste umiestnila Základná škola na Krosnianskej ulici v Košiciach. Zo stredných odborných škôl si prvenstvo vyslúžila Obchodná akadémia v Trnave. V poslednej kategórii prvú priečku obsadilo Gymnázium na Teplickej ulici v Bratislave.

FOTO Veľké porovnanie slovenských
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: INEKO.SK)

Prostredníctvom tohto prieskumu sa môžu rodičia informovať o tom, ako dopadla škola, ktorú navštevuje ich dieťa. V prípade, že je v rodine malý predškolák, môže rebríček slúžiť ako pomôcka pri výbere budúcej školy.

FOTO Veľké porovnanie slovenských
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: INEKO.SK)

Výsledný rebríček bol doplnený o ďalšie informácie, ktorými sú aktuálne údaje o výsledkoch žiakov v celoštátnych testovaniach piatakov a deviatakov na základných školách a tiež tam boli zaradené výsledky absolventov SŠ v externej časti maturitných skúšok. "Presnejšie, v prípade ZŠ sme doplnili výsledky žiakov v Testovaní 5 za všetky predmety, v ktorých toto testovanie prebieha (slovenský jazyk, maďarský jazyk a matematika). Dodávame, že výsledky testovania piatakov sú súčasťou nášho hodnotenia iba od minulého roka, keďže piataci boli na celoštátnej úrovni prvýkrát testovaní až v šk. roku 2015/16," uviedol na svojej stránke INEKO. 

FOTO Veľké porovnanie slovenských
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: INEKO.SK)

Zrušené testovanie piatakov

Testovanie piatakov sa konalo druhýkrát a naposledy. Súčasné vedenie ministerstva školstva sa rozhodlo zmeniť priority a nevyčlenilo prostriedky na jeho realizáciu pre školský rok 2017/2018. Testovanie je pritom veľmi dôležité pre rast kvality. "Veríme, že narastie verejný tlak, aby ministerstvo zmenilo svoj postoj a ešte rýchlo napravilo svoje rozhodnutie," prezradili.

 

Viac o téme: PrieskumŠkolaSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu