Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VšZP odmieta mýty, v hlbokej strate vraj nie je: Na poistencoch šetriť nemusíme

(Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) odmieta informácie týkajúce sa vypovedania zmlúv lekárom, vysokých prevádzkových nákladov či zlej finančnej kondície pre plnenie ozdravného plánu. Jej šéf Miroslav Kočan vidí za ich šírením blížiaci sa koniec prepoisťovacej kampane.

"Odmietam mýty, že VšZP je v hlbokej strate, že musí šetriť kvôli ozdravnému plánu, že málo platí a ruší zmluvy s nemocnicami. Nie je to pravda. Dokazujú to aj oficiálne čísla z Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a z verejne dostupných účtovných závierok," povedal dnes Kočan. Poprel, že by štátna poisťovňa šetrila na pacientoch. Rovnako, že by mala najdrahšiu prevádzku.

Finančný profil prichádzajúcich a odchádzajúcich poistencov z VšZP ukázal, že do najväčšej zdravotnej poisťovne vstupujú predovšetkým ľudia, ktorých liečba je o takmer 12 percent drahšia v porovnaní s priemernými ročnými výdavkami na poistenca. Naopak, odchádzajú tí, ktorých zdravotná starostlivosť je lacnejšia v porovnaní s priemerom o 34 percent.

"To je dôkaz, že kým je človek mladý a lekárov navštevuje len sporadicky, nemá možnosť posúdiť skutočné rozdiely medzi zdravotnými poisťovňami. Až keď prichádzajú väčšie problémy so zdravím, v praxi zistí, že VšZP dáva najviac," skonštatoval Kočan.

Štátna poisťovňa tento rok nerobí podľa jeho slov na získanie klientov žiadnu špeciálnu kampaň ako v minulosti a do marketingu investovala historicky najmenej peňazí. "Nechceme súťažiť v tom, kto bude mať lepší marketing. Týmto spôsobom nechceme presviedčať nových pacientov," zhrnul s tým, že sa ich snaží presvedčiť zabezpečovaním zdravotnej starostlivosti.

Viac o téme: Všeobecná zdravotná poisťovňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu