Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ekonómovia sa vysmiali z Ficovho VIDEA: Kde sú miliardy vybrané na daniach, pán premiér?

Robert Fico a minister práce Ján Richter
Robert Fico a minister práce Ján Richter (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - O tomto na videu Fico nehovorí! Ekonómovia sparodovali "exkluzívne" video predsedu vlády, ktorým poodhalil súkromné rokovanie s ministrom práce, kde preberajú zvyšovanie minimálnej mzdy. Analytici tento raz zobrali ekonomické problémy Slovenska zo strany, o ktorej premiér až tak veľa nenahovorí.

Doba Facebooku už je naplno etablovaná aj u slovenských politikov. Jedným z dôkazov je aj profil premiéra Roberta Fica. Tam pridáva predseda vlády denne príspevky zo svojho života. Naposledy ukázal fanúšikom "exkluzívne" video z pracovne Úradu vlády, ako pracuje v prospech bežného Slováka.

Na videu Fico odhaľuje, ako s ministrom práce Jánom Richterom rokujú o zvyšovaní minimálnej mzdy. "Exkluzívny pohľad do mojej kancelárie. Takto vyzerajú rokovania v zákulisí. Tentokrát sme s ministrom práce Jankom Richterom pripravovali sociálne opatrenia na budúci rok," pochválil sa premiér na Facebooku.

Na exkluzívne zábery do premiérovho súkromia zareagovali ekonómovia z inštitútu INESS. Tí spravili paródiu na rokovanie premiéra s ministrom. Ekonomické problémy prebrali z úplne iného uhla pohľadu. Na záberoch riaditeľ inštitútu Richard Ďurana s kolegom Róbertom Chovanculiakom preberajú rozpočet. Chceli tak dokázať, že o "ekonómických problémoch sa dá hovoriť rôzne".

Na videu preberajú zvyšujúce sa daňové príjmy štátu, ale stále pretrvávajúci deficit. "Ako je možné, že budúci rok budeme mať znova jednu miliardu sekeru?," pýta sa Chovanculiak. "Na budúci rok nám pristane do rozpočtu o jednu miliardu navyše na daniach a odvodoch. Zvýšili sme dane, klesá nezamestnanosť, klesá počet ľudí poberajúcich dávky, klesajú nám úroky na dlhu, klesá inflácia a my máme znova miliardu sekeru na dlhu. Ako je to možné? A nehovor mi, že za to môžu Rómovia," pokračuje ekonóm.

Bez ohľadu na iróniu, výčitky vznesené v debate, sú závažné. Pozrite sa na výmenu argumentov v parodickom videu ekonómov.

Viac o téme: Robert FicoINESSEkonómovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu