Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kotlebov konkurent to prestrelil: Pracovné tábory pre Židov sa osvedčili, treba sa k nim vrátiť!

Róbert Švec pri svojom idole - Jozefovi Tisovi Zobraziť galériu (4)
Róbert Švec pri svojom idole - Jozefovi Tisovi (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - O Židov v pracovných táboroch bolo na Slovensku dobre postarané a treba ich znova obnoviť. Toto je vyhlásenie nacionalistického slovenského aktivistu, ktorý ospevuje Tisa a slovenský vojnový štát. Ako k tomu dospel? Stačili mu tieto fotky.

Róbert Švec je šéfom nacionalistického hnutia Slovenské hnutie obrody (SHO). Na svojich stránkach propaguje SHO tvrdé nacionalistické heslá, velebia prezidenta vojnového štátu Jozefa Tisa, broja proti NATO a EÚ. Neštítia sa proruskými postojmi, ani konšpiračnými teóriami súvisiacimi najmä s vplyvom Židov na svet.

Švec zavesil na svoj Facebook kontroverzný status, v ktorom hovorí o podmienkach v pracovných táboroch pre Židov. Podľa neho tam bolo o Židov "dobre postarané". "Slovenský národný archív zverejnil fotografie zo slovenských pracovných táborov pre Židov z čias prvej Slovenskej republiky. Aj tieto fotografie sú dôkazom toho, že o Židov bolo v táboroch dobre postarané," napísal aktivista.

Kotlebov konkurent to prestrelil:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Robert Švec)

Usúdil tak na základe fotiek z Slovenského národného archívu. Podľa neho mali zabezpečenú lekársku starostlivosť aj stravu. "Mali zabezpečenú lekársku starostlivosť a aj stravovanie," a šokujúco dodal, že by tábory rád zaviedol aj dnes. "Na to, čo sa osvedčilo v minulosti, nadviažeme aj v budúcnosti," zakončil svoj doslova šialený príspevok. Ani slovo o tom, že zo slovenských táborov boli Židia deportovaní do táborov smrti.

Švec s kravatou a v uhľadenom saku s obľubou reční na pódiách
Zobraziť galériu (4)
Švec s kravatou a v uhľadenom saku s obľubou reční na pódiách

Pod statusom sa rozpútala mimoriadne "zaujímavá" diskusia, kde si sympatizanti Šveca vymieňali bizarné vedomosti zo svetových dejín. Jeden z diskutujúcich napísal, že Židom z USA išlo o napadnutie Ruska a zhabanie všetkých zlatých zásob štátov EÚ a ich dopravenie do Spojených štátov.

Kotlebov konkurent to prestrelil:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Robert Švec)

Podľa ľudskoprávnych organizií bojujúcich proti rasizmu a fašizmu je SHO fašistická organizácia, ktorá velebí Slovenský štát a Tisa. Má rasistické názory voči rómom a propaguje nenávisť voči homosexuálom. V minulosti sme upozornili na člena SHO, ktorý sa vyznačuje radikálnymi názormi na homosexuálov či Židov.

Viac o téme: HolokaustPracovné táboryŽidiaRóbert ŠvecSHO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu