Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Únia chcela potešiť Slovákov, navarili bryndzáky: Europoslanci v šoku, FOTO grcu za 7,40 eura

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Toto sa nepodarilo. Slovenských europoslancov včera v Európskom parlamente prekvapili. Na počesť slovenského predsedníctva EÚ sa v Štrasburgu odhodlali kuchári ulahodiť chúťkam našich krajanov, no zrejme si poriadne nenaštudovali recept na bryndzové halušky. To, čo im naservírovali na tanier, nemalo so slovenským klenotom nič spoločné.

Včera v europarlamente servírovali slovenské bryndzové halušky. Na počesť slovenského predsedníctva v Rade EÚ sa v medzinárodnom legislatívnom orgáne podávajú celý týždeň slovenské dobroty. Hneď prvý deň im to však príliš nevyšlo. Slovenskí europoslanci Ivan Štefanec a Richard Sulík zavesili na Facebook bryndzové halušky a lá EÚ. Jemne povedané, boli nepríjemne rozčarovaní z toho, čo uvideli na tanieri.

"Tieto "halušky" zamestnancom našej parlamentnej jedálne veľmi nevyšli, aj keď sa snažili. Asi im budem musieť priniesť vzorku, akú ukázali svojho času Čechom páni Lasica a Satinský," napísal europoslanec Európskej ľudovej strany Ivan Štefanec (KDH).

Únia chcela potešiť Slovákov,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Akože halušky

Nad receptom štrasburských kuchárov sa pozastavil aj člen Aliancie konzervatívcov a reformistov Richard Sulík (SaS). "Neviem, kto to vymyslel a kto obstaral recept, ale dnes sme mali možnosť si dať Bryndzové halušky. V skutočnosti to boli gnocchi (hlavný rozdiel je v tom, že halušky sa robia zo surových zemiakov a gnocchi z varených), slanina bola zmiešaná s niečim, čo chcela byť zrejme bryndza a ak aj bola, tak len v stopových množstvách," analyzoval recept Sulík, ktorý už dokonca vydal knihu o varení.

Únia chcela potešiť Slovákov,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Sulík k statusu priložil aj fotku halušiek zblízka. Posúďte sami.

Únia chcela potešiť Slovákov,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Ako je z reakcií našich dvoch europoslancov vidno, ani tých 7,40 eura by za tieto halušky nezaplatili. "Na solídne bryndzové halušky sa to veru nechytalo, ale oceňujem snahu. A chcem veriť, že zvyšok predsedníctva sa vydarí lepšie," zakončil Sulík.

Dnes mali europoslanci na obed podľa RTVS slovenský guláš. Ktovie, čo bude zajtra. Na záver treba dodať, že obedové menu majú europoslanci v parlamentnej kuchyni zadarmo.

Viac o téme: Bryndzové haluškyBruselRichard SulíkIvan Štefanec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu