Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Jakub (†16) a Peter (†29) dostali pri popíjaní bláznivý nápad: FOTO Nočná smrť na motorke!

Nešťastie pri Dolnom Kubíne Zobraziť galériu (3)
Nešťastie pri Dolnom Kubíne (Zdroj: Foto: polícia)

ŽAŠKOV - Tragédia sa stala aj v nedeľu a obeťami sú opäť motorkári. V obci Žaškov v okrese Dolný Kubín. Opití motorkári narazili do obrubníka a plotu, na mieste, žiaľ, zomreli.

Nešťastie sa stalo v nedeľu krátko po desiatej večer. "Doteraz nezistený vodič viedol motocykel Yamaha YZF s jedným spolujazdcom v smere na obec Párnica v okrese Dolný Kubín," informoval hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík a doplnil, že vodič z doposiaľ presne nezistených príčin narazil do obrubníka a kovového oplotenia. Pri nehode utrpeli Jakub (†16) a Peter (†29) obaja z okresu Dolný Kubín zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahli.

Jakub (†16) a Peter
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

"Na základe predbežnej správy z pitvy nebohých bolo zistené, že hladina alkoholu v krvi 29-ročného muža predstavovala 3,19 promile a u 16-ročného muža hladina alkoholu v krvi predstavovala 2,15 promile," spresnil Moravčík. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 3 tisíc eur. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Jakub (†16) a Peter
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku nehody, ako aj to, kto z nebohých motorku viedol, sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. 


Prečítajte si aj:

FOTO Vážne nehody motorkárov na východe: Pre troch ľudí skončil slnečný víkend smutne


Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, dodržiavali dopravné predpisy a rýchlosť jazdy prispôsobili svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách. Polícia v Žilinskom kraji vykonáva zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky a operatívne prijíma opatrenia podľa aktuálneho vývoja dopravnej situácie. Dôvodom opatrení je zabezpečenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky s cieľom pozitívne ovplyvniť dopravnú nehodovosť a jej následky.  

Viac o téme: NehodaTragédiaMotorkáriŽaškov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu