Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nový hotel Junior: Toto je prvy návrh architektov!

Náklady na projekt sú vyše 700 miliónov Sk. Chcú začať do roka Zobraziť galériu (5)
Náklady na projekt sú vyše 700 miliónov Sk. Chcú začať do roka

RUŽINOV - Hotel Junior sa zmení na nepoznanie! Nový majiteľ ukázal Novému Času prvé štúdie a porozprával sa o tom, ako by okolie Štrkovca mohlo vyzerať. Ak všetko pôjde podľa plánu, so zmenami začnú o rok a do projektu „vrazia“ vyše 700 miliónov korún.

„Určite chceme z Juniora spraviť hotel apartmánového typu. Teraz však neviem povedať, či budovu zbúrame a postavíme nanovo, alebo hotel zrekonštruujeme a nadstavíme,“ vysvetlil zámery nový majiteľ Marián Jančošek. Predstavy o projekte však vychádzajú z dvoch polyfunkčných budov - prestavaného hotela a nového objektu na ploche dnešného parkoviska. Za hotelom vytvoria park so zeleňou, ktorý plynule prejde do pasáže. „Chceme, aby priestor žil od rána do večera. Preto budú súčasťou nového bulváru kaviarne, reštaurácie a služby,“ pokračuje Jančošek. Dnešné návrhy sú iba prvotnými nápadmi nového majiteľa a tímu architektov.

„Dnes už vieme, že načrtnuté štúdie musíme upraviť. Určite však nová budova na parkovisku a hotel budú mať vzdušný a moderný charakter, ktorý sa hodí k prostrediu jazera,“ upresnil. Momentálne diskutujú s vedením Ružinova aj o tom, ako skultúrniť okolie jazera. „Chceli by sme tu vybudovať korzo a korčuliarsku dráhu okolo jazera. Tiež plánujeme obnoviť starý gejzír uprostred Štrkovca,“ povedal Jančošek a dodal:. „Radi by sme do roka začali stavať a výstavbu ukončiť v roku 2010. Predbežné náklady na projekt sú viac ako 700 miliónov korún bez kúpy hotela,“ uzavrel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu