Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Odstrašujúce FOTO víkendových tragédií na cestách: Krásne počasie, traja mŕtvi motorkári

Tragédia v Bánovciach nad Bebravou Zobraziť galériu (4)
Tragédia v Bánovciach nad Bebravou (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA - Na slovenských cestách kosila cez víkend smrť. Slnečné počasie sa podpísalo pod ďalšie zbytočné tragédie. Zahynuli traja motorkári.

V sobotu krátko popoludní sa stala na ceste medzi Banskou Bystricou a obcou Horná Mičiná hrozivá nehoda. Ako informovala hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová, 27-ročná vodička kie z Harmanca išla po 12-tej hodine smerom na Hornú Mičinú a pri odbočovaní z hlavnej cesty na vedľajšiu nedala prednosť oproti idúcej motorke Honda. Milan (†31) zo Sebedína z banskobystrického okresu utrpel, žiaľ, ťažké zranenia, ktorým okolo 18-tej hodine podľahol. Vodička sa nezranila a podľa polície alkohol nepila. "Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenie," uzavrela Faltániová.  

Odstrašujúce FOTO víkendových tragédií
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Odstrašujúce FOTO víkendových tragédií
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Tragédia v Bánovciach nad Bebravou 

Len o pár hodín neskôr zomrel po nehode ďalší motorkách Ľuboš (†40) z Partizánskeho. Ako informovala hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová, motorkár jazdil v sobotu okolo 18-tej hodiny na motocykli Aprilia 1000 po ceste v smere od Rybian na Borčany v okrese Bánovce nad Bebravouv. Po prejdení rovného úseku cesty pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a s motorkou dostal šmyk. Spadol na zem a narazil do zvodidiel vľavo mimo cesty. Po páde Ľuboš utrpel mnohopočetné zranenia, na následky ktorých podľahol po niekoľkých hodinách v nemocnici v Topoľčanoch. Na motocykli vznikla škoda asi 2 tisíceur. Presná príčina nehody je v štádiu vyšetrovania. V Trenčianskom kraji od začiatku motocyklistickej sezóny v priebehu dvoch týždňov vyhasol už druhý život motorkára.

Odstrašujúce FOTO víkendových tragédií
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Tragédia V nitrianskom okrese

V piatok večer motorkár Ján (†54) z Palárikova počas jazdy na yamahe od mesta Vráble na obec Žitava prešiel v rýchlosti ľavotočivou zákrutou, vyšiel mimo cestu a narazil do dvoch pňov. So svojou spolujazdkyňou priateľkou Timeou (37) z Palárikova spadol. Utrple ťažké zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. Ženu s ťažkými zraneniami previezli záchranári do nemocnice. Ako informovala hovorkyňa nitrianskych policajtov Božena Bruchterová, u nebohého muža bola nariadená pitva, ktorá bude zisťovať aj prípadné požitie alkoholu. K vyšetrovaniu nehody bol prizvaný znalec z odboru cestnej dopravy. Okolnosti nešťastia prešetrujú nitrianski policajti. 

Polícia žiada verejnosť o pomoc pri zistení svedkov tejto tragickej nehody. Akékoľvek informácie prípadných svedkov nehody je možné podať polícii na t.č. 158, prípadne priamo na Okresnom dopravnom inšpektoráte v Nitre na t.č. 0961 30 3518. 

Polícia opakovane upozorňuje motocyklistov, aby nepreceňovali svoje schopnosti a jazdili opatrne. 

 

Viac o téme: NehodaTragédiaNešťastieMotorkári
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu