Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Hrozivá čelná zrážka pred Horelicou: Nevinný spolujazdec Ján (†36), smrť v tomto vraku

 tragédia pred tunelom Horelica Zobraziť galériu (2)
tragédia pred tunelom Horelica (Zdroj: Foto: polícia)

KRÁSNO NAD KYSUCOU - Tragická dopravná nehoda sa stala dnes skoro ráno v okrese Čadca. Zrazili sa dve autá. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Vodiči (21, 56) volkswagenov sa zranili, neprežil, žiaľ, spolujazdec Ján (†36).

Nešťastie sa stalo pri obci Krásno nad Kysucou v Žilinskom kraji pred tunelom Horelica dnes pred štvrť na sedem ráno. Na mieste bezprostredne po desivom náraze zasahovali hasiči z Čadce a Kysuckého Nového Mesta s tromi kusmi hasičskej techniky a záchranári.

Ako informoval hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík, vodič (21) z okresu Čadca riadil Volkswagen Passat v smere od Žiliny na Čadcu. Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel do protismeru, kde došlo k zrážke s Volkswagen Caddy, ktoré viedol 56-ročný vodič z Česka. "Pri dopravnej nehode utrpel 36-ročný spolujazdec z vozidla Volkswagen Passat zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol," doplnil Moravčík. U oboch vodičov bol nariadený odber krvi. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 13 tisíc eur. 

FOTO Hrozivá čelná zrážka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Hasiči museli osoby z vrakov vystrihnúť. "Hasiči vyslobodili zakliesnené osoby pomocou hydraulického vyslobodzovacieho náradia a zranené osoby odovzdali záchrannej zdravotnej službe," informovala hovorkyňa žilinských policajtov Miroslava Ondrichová. 


Prečítajte si aj:

Slovák (†67) zahynul na dovolenke: Pád, skok a smrť! Prechádzka s miláčikom sa zvrtla


V autách boli spolu traja ľudia, dvaja muži Libor a Jakub z Česka a Slovák Ján (†36), ktorý pri nehode zahynul. "36-ročný muž utrpel, žiaľ, mnohopočetné poranenia nezlúčiteľné so životom. 56-ročný muž utrpel poranenie hrudníka a 21-ročný muž utrpel zlomeninu dolnej končatiny. Obaja boli pri vedomí a previezli sme ich do nemocnice v Čadci," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. 

FOTO Hrozivá čelná zrážka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Ďalšie okolnosti nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Cesta bola z dôvodu dokumentovania nehody a odstraňovania následkov na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá. Policajti v súčasnosti naďalej cestnú premávku riadia a usmerňujú za účelom jej bezpečnosti a plynulosti. Polícia žiada vodičov o trpezlivosť, ohľaduplnosť a dôsledné rešpektovanie pokynov policajtov.  

 

 

 

 

 

Viac o téme: NehodaTragédiaKrásno nad Kysucou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu