Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Prvá obeť príchodu jari: FOTO Motorkár Juraj (†31) dostal šmyk, narazil do zvodidiel

 Juraj dostal na ceste šmyk Zobraziť galériu (3)
Juraj dostal na ceste šmyk (Zdroj: Foto: polícia)

TRENČÍN - Vážna nehoda s tragickým koncom sa stala včera podvečer. Juraj (†31) na motorke dostal šmyk a narazil. Záchranári sa mu usilovali pomôcť zo všetkých síl, žiaľ, bezúspešne.

Nešťastie sa stalo včera krátko pred 17.15 hodinou na ceste medzi obcami Krivosúd-Bodovka a Beckovom v okrese Nové Mesto nad Váhom.  

Ako informovala hovorkyňa trenčianskych policajtv Elena Antalová, 31-ročný Juraj z Trenčína riadil svoju motorku Aprilia RSV 1000 v smer od Krivosúd-Bodovka na Beckov. "V ľavotočivej zákrute v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam dostal Juraj s motocyklom šmyk. Po tomto spadol na vozovku a následne narazil do zvodidiel po pravej strane cesty. Po páde sa motocykel odrazil vľavo vedľa cesty do priekopy," opísala policajná hovorkyňa.

Prvá obeť príchodu jari:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Na mieste zasahovali bezprostredne po ohlásení privolaní záchranári: "Po príchode na miesto sme sa snažili 31-ročného muža niekoľko desiatok minút oživovať, žiaľ, bezúspešne. Muž utrpel zranenie nezlúčiteľné so životom," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. Juraja sa usilovali oživiť takmer hodinu a pol. Pri pitve mu bude odobratá krv na zistenie požitia alkoholu. Na motorke vznikla škoda približeňne 5 tisíc eur.

Na mieste nehody bol prítomný aj súdny znalec z odboru cestná doprava. Poverený príslušník už začal trestné stíhanie, a to vo veci prečinu usmrtenie. Príčina a miera zavinenia nehody je v štádiu vyšetrovania.

Prvá obeť príchodu jari:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Polícia upozorňuje motorkárov

Motocyklisti a cyklisti sú špeciálnou a hlavne v letnom období početnou kategóriou účastníkov cestnej premávky. Sú v premávke ľahko prehliadnuteľní a, žiaľ, vzhľadom na konštrukciu motocykla či bicykla aj veľmi zraniteľní. V prvom rade motocyklisti a cyklisti samotní musia prispieť k svojej bezpečnosti na cestách:

Motocyklisti a cyklisti:

- nepreceňujte svoje schopnosti, hlavne čo sa týka rýchlosti jazdy, 

- počítajte s chybami ostatných účastníkov cestnej premávky,

- aj keď ste na hlavnej ceste, je potrebné dbať na zvýšenú opatrnosť pri prejazde križovatkami,    

- nejazdite na motocykli a rovnako i bicykli pod vplyvom alkoholu, alebo iných návykových látok,

- predchádzajte len v úsekoch, kde je to dovolené a najmä bezpečné,

- počas jazdy používajte reflexné prvky a bezpečnostnú výstroj, na hlave majte riadne upevnenú ochrannú prilbu, pričom doporučujeme cyklistom aj nad rámec zákona v záujme ochrany vlastného zdravia  používať ochrannú prilbu aj počas jazdy v obci.

Viac o téme: NehodaTragédiaMotorkár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu