Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Brutálna bitka na východe: Víťazoslav (16) útočil sekerou, protivníkovi (25) zaťal do hlavy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Miroslav Vacula)

VOJANY - Poriadna mela sa strhla ešte v pondelok podvečer v osade v obci Vojany v michalovskom okrese. Po brutálnej bitke skončili v nemocnici dvaja agresori. Jeden (25) s vážnym poranením po zaťatej sekere v hlave. Vížazoslav (16) už čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu.

"Policajná hliadka z Veľkých Kapušian bola vyslaná do osady, kde malo dôjsť k nezhodám a bitke medzi miestnymi obyvateľmi. Na mieste sa nachádzalo asi 50 ľudí," informovala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová. Do osady bolo vyslaných niekoľko policajných hliadok. Medzi dvomi rodinami sa strhla hádka a následne fyzický konflikt. Do seba tak skočili dve rozhnevané skupiny. Bitka bola taká agresívna, že museli zasahovať záchranári, zranili sa dve osoby. Do michalovskej nemocnice bol prevezený 25-ročný muž, ktorý utrpel rezno-sečné rany v oblasti hlavy. Ďalší 36-ročný muž utrpel zranenie ruky s predbežnou dobou liečenia do 7 dní.

Agresor útočil sekerou

Na policajnej stanici skončili bezprostredne po bitke štyri osoby. Vyšetrovateľ z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu obvinil 16-ročného Víťazoslava. Ako opísala policajná hovorkyňa, mladík pri jednom z rodinných domov počas vzájomných potýčok a hádok ostrou hranou sekery úmyselne zaťal 25-ročnému mužovi do tváre a čela. Podľa predbežnej lekárskej správy sa z ťažkých zranení bude liečiť viac ako 6 týždňov. "Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ PZ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinenej osoby do väzby," doplnila Mésarová. Ak páchateľovi vinu dokážu, hrozí mu trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov, mladistvej osobe sa trestná sadzba znižuje na polovicu. 

Za všetko môže alkohol a rodinné spory

Michalovskí policajti v súčasnosti prešetrujú skutočnosti, za akých ku skutku došlo, aj vo vzťahu k druhému zranenému mužovi. Momentálne preverujú podozrenia zo spáchania trestných činov ublíženia na zdraví, nebezpečného vyhrážania a porušovania domovej slobody. V súčasnosti polícia vyhodnocuje účasť jednotlivcov na trestných činoch a mieru zavinenia osôb tak, aby v prípadoch mohli byť vznesené obvinenia konkrétnym osobám. "Ako príčina vzájomných útokov bolo zistené nadmerné alkoholické opojenie a riešenie dlhodobých sporov v rodine," uviedla policajná hovorkyňa. 

Viac ako šesť policajných hliadok nastolilo v osade právny poriadok a nebol potrebný ich zákrok. Polícia situáciu v osade a okolí aj naďalej monitorovala, pričom k narušeniu verejného poriadku nedošlo.

 

 

Viac o téme: BitkaVojany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu