Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Invalidi a mamy s kočiarmi majú v Kolárove problém: FOTO Na nákup len s asistenciou

Pán Stanislav má pri nákupe v Kolárove veľký problém. Zobraziť galériu (3)
Pán Stanislav má pri nákupe v Kolárove veľký problém. (Zdroj: Tip čitateľa)

KOLÁROVO - Na Slovensku ešte stále nie sme zvyknutí na prispôsobovanie sa ľuďom so zdravotným postihnutím. Dôkazom je aj prípad pána Stanislava, ktorý so svojím vozíčkom nemôže ísť ani na nákup. V miestnej predajni Tesco totiž majú pri vstupe turniket. Firma sa však bráni tým, že stačí o pomoc požiadať a všetko sa dá vyriešiť.

No toto ma trošku nahnevalo, že invalid sa musel postaviť pred toto... Ďalej matky s kočíkom a prípadne evakuácia pri požiari. Človek by nemal čas ani utiecť, hlavne starší ľudia,“ napísal nám rozhorčený čitateľ Stanislav. Opýtali sme sa vedenia spoločnosti Tesco, či s takýmito situáciami počítali a sú na ne pripravení.

Pán Stanislav má pri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

„Tesco v Kolárove patrí k formátom obchodov, v ktorých máme pri vstupe do obchodu turniket. Ľudia so zdravotným postihnutím, ktorým toto zariadenie robí problém pri vstupe a odchode z plochy obchodu, môžu kontaktovať pracovníkov SBS. Tí im umožnia vstup do obchodu cez priestor pri pokladni, alebo im môžu pomôcť tak, že turniket na požiadanie zložia a tak otvoria priechod,povedala hovorkyňa spoločnosti Zuzana Lošáková.

Britský reťazec podľa vlastných slov neporušuje žiadne nariadenia: Spoločnosť Tesco by v žiadnom prípade nevystavilo svojich zákazníkov bezpečnostnému riziku. Kontrolné orgány BOZP (Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci, pozn. autora) mali k dispozícii všetky bezpečnostné certifikáty dodávateľa tohto zariadenia – sú platné. V prípade bezpečnostného rizika nepredstavujú zariadenia tohto typu nebezpečenstvo, pretože umožňujú plynulý únikový priechod.“

Pán Stanislav má pri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Zákazníkom s podobným problémom teda môžeme odporučiť akurát to, aby v prípade, že budú chcieť nakúpiť v pobočke Tesco v Kolárove, požiadali o pomoc zamestnancov obchodu.

Viac o téme: InvalidTescoTurniket
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu