Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO Tajné stretnutie mocných? Harabin na kávičke so známym advokátom mafiánov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Hlučná debata pri kávičke. Kedysi najvplyvnejší sudca na Slovensku Štefan Harabin dnes už pomaly, ale isto stráca vplyv. No tomu nebránilo stretnúť sa so špičkovým advokátom a známym obhajcom mafiánov, aby diskutovali o pracovných veciach.

Vaše tipy

Na verejnosti sa Harabin už dlhšie neukázal. No včera ho bolo možné zastihnúť v družnej debate pri kávičke, kde preberal najmä súdnické veci s advokátskou špičkou Ladislavom Kurucom. Obidvaja právnici boli dosť hluční, ako nám vysvetlil náš čitateľ, ktorý ich pristihol. O problémoch sa podelili teda aj s návštevníkmi kaviarne v širšom centre hlavného mesta pri polyfunkčnej budove Octopus.

V tomto objekte si kúpil nový byt práve Harabin. Určite mal z čoho, keďže v minulosti sa preslávil viacerými žalobami na médiá, ktoré povyhrával. Podľa Via Iuris iba od roku 2006 vysúdil za poškodenie povesti 314 tisíc eur. Bývalý sudca Najvyššieho súdu sa pochválil aj náramkom priateľstva.

Advokát Kuruc je zase známy zastupovaním moderátora Rasťa Žitného, ktorý zrazil na aute malého chlapčeka. Kuruc zastupoval aj Jozefa Majského. V 90-tych rokoch zastupoval viaceré mená z podsvetia.

FOTO Tajné stretnutie mocných?
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Štefan Harabin skončil v septembri na čele Trestnoprávneho kolégia Najvyššieho súdu SR. Štefanovi Harabinovi sa minulý rok nepodarilo obhájiť post šéfa Najvyššieho súdu SR. Novou šéfkou súdu sa stala Daniela Švecová.

Pre viaceré diskutované rozsudky predsedníčka NS SR Daniela Švecová rozsadila od začiatku septembra dovtedajší senát v zložení Štefan Harabin, Gabriela Šimonová a Viliam Dohňanský. Minulý rok v novembri Harabin neuspel vo voľbách na člena Súdnej rady a do rady sa dostal reformný sudca a viceprezident združenia Sudcovia za otvorenú justíciu Dušan Čimo.

Viac o téme: StretnutieSudcaŠtefan HarabinKavička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu