Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Strašné chvíle holandskej rodiny v Brezovej pod Bradlom: V bazéne sa im topila dcérka (3,5)

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BREZOVÁ POD BRADLOM - Na chvíle oddychu na Slovensku nebude v dobrom spomínať rodina z Holandska, ktorej 3,5-ročná dcérka sa takmer utopila v bazéne v Brezovej pod Bradlom. O jej život museli bojovať záchranári, ktorí privolali vrtuľník. Dieťatko skončilo v nemocnici.

V bratislavskom jazere sa topil chlapček (7): Jeho stav je veľmi vážny

"Šantenie pri vode stálo 3,5 ročné dievčatko takmer život. Malá Sarah prišla do Brezovej pod Bradlom spolu so svojimi rodičmi na dovolenku z Holandska. S kamarátmi sa naháňala okolo bazéna," informovala TV JOJ.

Po skoku do vody sa malo dievčatko začať topiť. Keď si ľudia pri bazéne všimli, že niečo nie je v poriadku, okamžite dieťa vytiahli. Aj tak jeho boj so živlom mohol trvať asi tri minúty a malá Sarah bola chvíľu v bezvedomí.

Našťastie, neskôr sa prebrala. Na miesto dorazili záchranári a hasiči, ktorí privolali vrtuľník. Ten dievčatko previezol do nemocnice. Jeho stav je podľa TV JOJ nateraz stabilizovaný.

"Krajské operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby v Trenčíne prijalo na tiesňovú linku 155 volanie o 16,52 hod., že v Brezovej pod Bradlom – chata Mladosť spadlo do bazéna 3 ročné dieťa. Jednalo sa o 3 ročné dievčatko, ktoré sa topilo. Po vytiahnutí z vody ho oživovali podľa inštrukcii operátora tiesňovej linky až do príchodu ambulancie záchrannej zdravotnej služby, ktorá tam dorazila od zavolania do 9 minút," informoval nás Jozef Minár z operačného strediska ZZS.

Lekár záchrannej zdravotnej služby zahájil okamžite odbornú kardiopulmonálnu resuscitáciu, dieťa napojil na umelú pľúcnu ventiláciu. Na základe žiadosti uvedeného lekára Krajské operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby vyslalo na miesto nešťastia vrtuľník záchrannej zdravotnej služby, ktorý dievčatko previezol do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave.

Viac o téme: DievčatkoTopenieBrezová pod Bradlom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu