Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nehoda s tragickým koncom: Adriánko (†11), ktorého zrazil syn (21) šéfa FNM, zomrel

Marek, ktorý šoféroval Toyotu Hilus Zobraziť galériu (3)
Marek, ktorý šoféroval Toyotu Hilus (Zdroj: TV MARKÍZA)

SÚĽOV - Adriánko (†11), ktorého zrazil ešte minulý týždeň mladík na tereniaku, zraneniam podľahol. Syn šéfa Fondu národného majetku po nehode tvrdil, že sa zrážke usiloval zabrániť. Nešťastie sa stalo na križovatke, kde nie je jasné, ktorá cesta je nadradená. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie.

Jedenásťročný chlapček sa vybral so svojím bratom v prvý prázdninový deň bicyklovať. Znenazdajky vletel pod kolesá terénnej Toyoty Hilus, ktorú viedol 21-ročný Marek. Chlapca po zrážke odhodilo niekoľko metrov. Na miesto dorazili záchranári, ktorí okamžite poskytli prvú pomoc a vrtuľník Adriánka vo vážnom stave transportoval do martinskej nemocnice. Tam, žiaľ, po niekoľkých dňoch zraneniam podľahol. Rodina, ale aj najbližší sa z tragédie nedokážu spamätať. 

"Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia,"  informovala hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová a doplnila: "Prebiehajú procesné úkony. K príčine, okolnostiam a miere zavinenia budú vypracované znalecké posudky." 

Nehoda s tragickým koncom:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

Mladík po nehode povedal, že sa zrážke usiloval zabrániť. "Ja som sa snažil vyhnúť, ale to boli stotiny sekundy, naozaj. Zjavil sa mi pred kapotou auta," uviedol krátko po nehode pre televíziu Markíza.


Prečítajte si aj

Syn bývalého poslanca Smeru zrazil v Súľove chlapca (11) na bicykli


Nešťastie sa stalo na križovatke ciest, kde nie je označenie, ktorá cesta je nadradená. Z toho dôvodu platí pravidlo pravej ruky a prednosť má vodič, ktorý ide zprava. "Keby žiak v autoškole nedal prednosť v jazde na takejto ceste, tak ukončujeme skúšku s výsledkom - neprospel," povedala inštruktorka autoškoly pre televíziu.

Viac o téme: NehodaTragédiaSúľov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu