Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Slováka zastavili policajti: Všetko mal v poriadku, prekvapenie prišlo, keď videli pneumatiky!

Policajt meria rozmer kolesa
Policajt meria rozmer kolesa (Zdroj: foto: tip citatela)

BRATISLAVA - Napísal nám rozhorčený čitateľ, ktorého nahneval prístup policajtov. Zastavili ho a podrobili náhodnej kontrole. Všetko bolo v poriadku, no muži zákona pristúpili k pneumatikám, aby zmerali rozmer kolies a vtedy nastal problém.

Vaše tipy

"V tomto štáte je to úplne na hlavu. Pokutovaný je človek, ktorý ide podľa predpisov, ale namiesto rozmeru kolies r15 má r17. Ale to, že nejaký úradník prekročí povolenú rýchlosť, nikoho netrápi. Zas sa policajti odbavúju len na obyčajných ľuďoch!!! Už ma to vážne nebaví," napísal nám nahnevaný čitateľ.

FOTO Mužovi prišiel nedoplatok z elektrární: Nestačil sa čudovať, zaplatí dvadsaťnásobok!

Muža zastavila policajná hliadka a podrobila ho kontrole. Išiel predpísanou rýchlosťou, vybavenie vozidla, ako aj doklady mal v poriadku. Muži zákona však nezabudli zmerať rozmer kolies, ktorý nesedel s rozmerom zapísaným v technickom preukaze. Vodiča neminula pokuta. "Policajt je v tomto prípade oprávnený uložiť pokutu v blokovom konaní až do výšky 50 eur. Policajt môže zadržať aj osvedčenie o evidencii vozidla a tabuľky s evidenčným číslom," informovala policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.

Slováka zastavili policajti: Všetko
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

Ak vodič do niekoľkých týždňov neodstráni chybu na svojom aute, môže dôjsť až k jeho vyradeniu. "Ak je vozidlo nespôsobilé alebo technicky nespôsobilé na cestnú premávku, alebo ak vozidlo bolo vyradené z evidencie alebo z cestnej premávky, policajt je oprávnený zadržať osvedčenie o evidencii časť I alebo časť II alebo evidenčný doklad od vozidla vydaný v cudzine," doplnila Baloghová.

"Pán policajt si ani neráčil dať si vestu alebo nejaký reflexný prvok," uzavrel opis svojej skúsenosti s mužmi zákona náš čitateľ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu