Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Širokého sídlo v luxusnej lokalite Bratislavy: Pozrite si palác ako z rozprávky!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Vyše dvesto miliónov eur. To je podľa odhadov majetok Juraja Širokého, veľkopodnikateľa označovaného za mecenáša Smeru. Jeho vila v Záhorskej Bystrici symbolizuje luxus, ktorý nadobudol počas svojho podnikania. To je však zahalené rôznymi nejasnosťami. Pozrite si sídlo milionára Širokého.

Vila na Strmom vŕšku

Podľa katastra jeho nehnuteľnosti na Strmom vŕšku v Záhorskej Bystrici zahŕňajú jednu vilu, jednu garáž a pivnicu. Iba rezidencia má podľa katastra 833 metrov štvorcových. Spolu s ňou je na pozemku orná pôda (500 metrov štvorcových), záhrady (8400 metrov štvorcových) či ostatná pôda (1500 metrov štvorcových). V rámci pozemku sa nachádza aj tenisový kurt. V garáži bolo pri našej návšteve zaparkovaných niekoľko áut.

VIDEO Širokého sídlo v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Agent Štb

Široký pred revolúciou pracoval na na československej ambasáde vo Washingtone. Je evidovaný aj vo zväzkoch Štb ako agent Belan. Po prevrate začal podnikať a rozhodne sa mu darilo.

Udal vlastnú mamu? Tento spis koluje internetom a aj po sociálnych sieťach. Jeho autenticita nie je potvrdená.

VIDEO Širokého sídlo v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: internet)

Harvardské fondy

Majetok Juraja Širokého sa začal rozrastať po roku 1989, po otvorení slovenskej vetvy harvardských fondov. Takto sa dostal k akciám viacerých podnikov na Slovensku. S českou vetvou harvardských fondov je nerozlučne späté aj meno Viktor Kožený. Ten harvardské fondy vytuneloval a zmizol s miliardami na Bahamy. Na Slovensku sa premenovali fondy na Prvú a Druhú strategickú, ktorú ovládal práve Široký. No u nás za vytulenovanie fondov nikoho nestíhali.

Luxusná vila Širokého
Zobraziť galériu (6)
Luxusná vila Širokého  (Zdroj: Jan Zemiar)

Stámiliónový majetok

Jeho majetok sa odhaduje na vyše 200 miliónov eur. Od roku 2005 do roku 2014 sa iba na účte firmy Váhostav objavilo podľa portálu znasichdani.sk Aliancia Fair-play presne 1 025 535 713,41 eur. Problémy s dlhom sú možno pre niekoho prekvapivé, pretože firma inkasuje tučné čiastky.

VIDEO Širokého sídlo v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Podnikateľ pôsobil vo viacerých veľkých firmách na Slovensku ako napríklad Chemolak Smolenice, Plastika Nitra a najmä firma Váhostav. Pôsobil tiež ako šéf slovenského hokeja, dnes je Široký prezident hokejistov Slovana Bratislava. Dodnes sa špekuluje o tom, že veľkopodnikateľ sponzoruje stranu Smer a vďaka tomu vyhráva súťaže v štátnych zákazkách.

VIDEO Širokého sídlo v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Vila na Bahamách

Topky odhalili aj jeho vilu na Bahamách, ktorú už má dokončenú. Luxusná rezidencia sa nachádza na slnečných Bahamách, na malom ostrove New Providence s hlavným mestom Nassau v zátoke Old Fort. Vila sa nachádza v luxusnej lokalite, kde nie je núdza o podobné stavby. Ostrovček sa rozprestiera pár desiatok kilometrov juhovýchodne od americkej Floridy. Panenské ostrovy sú známou turistickou destináciou a lákajú milióny turistov z celého sveta.

VIDEO Širokého sídlo v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)

Pozrite si VIDEO

Kauza Váhostav

Kauza Váhostav otriasa Slovenskom práve v týchto dňoch. Stavebnícky gigant, ktorý ovláda Juraj Široký, má finančné problémy a veľké dlhy voči malým živnostníkom. Navyše, za firmou stoja nejasní vlastníci. Transparency International Slovensko odhalilo, že za Váhostavom stoja schránkové firmy.

Nový Zéland a Cyprus. Na adrese týchto krajín sídlia schránkové firmy, kde končia vlastnícke štruktúry Širokého Váhostavu. Za stavebnou firmou sa tiež pohybujú exotické mená Kostaričanov ako Dan Alberto Hidalgo, Jurgan Gustav Nanne, Ignacio Dobles, Carlos Alberto Ayon či Randal Madriz Jimenez. Toto všetko sú ľudia a schránky, ktoré stoja za Váhostavom podľa Transparency International Slovensko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu