Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dramatická zrážka na železničnom priecestí: Prichádzajúci vlak odhodil kamión ako hračku

DOLNÝ ŠTÁL – Na železničnom priecestí pri obci Dolný Štál smerom na Topoľníky v okrese Dunajská Streda došlo dnes krátko po 10. hodine k zrážke nákladného vlaku a kamióna. Nákladné vozidlo sa zastavilo pred železničným priecestím, ale jeho predná časť presahovala do dráhy vlaku. Prichádzajúci vlak odhodil kamión mimo železničnú trať, opísal priebeh udalosti zástupca Okresného riaditeľa Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Dunajskej Strede Tibor Csandal.

Napriek tomu, že na mieste nehody zasahovali príslušníci HaZZ s ťažkou technikou a zrážky takéhoto typu sa považujú za veľmi závažné, vodič kamióna utrpel len ľahké zranenia. Ošetrujú ho v dunajskostredskej nemocnici. 

„Rušňovodič ani iné osoby sa nezranili. Hasiči vykonali protipožiarne opatrenia. V minimálnom rozsahu uniknuté pohonné látky zachytili hasiči pomocou sorbentu. Súčasne zabezpečili vozidlo proti ďalšiemu úniku paliva a vykonali na nákladnom aute protipožiarne opatrenia,“ konštatoval Csandal.

Podľa jeho slov bude doprava na železnici a na ceste medzi Dolným Štálom a Topoľníkmi v krátkom čase obnovená. V súčasnosti motorové vozidlá odkláňa polícia cez priľahlé obce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu