Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Cirkev klame Slovákov vymysleným príbehom o ukrivdenej rodine: Masírovanie sexom v škole!

Médiá pravdu prekrútili do obludných rozmerov. Zobraziť galériu (4)
Médiá pravdu prekrútili do obludných rozmerov. (Zdroj: YouTube, internet)

KOŠICE – Čím je internetové pripojenie rozšírenejšie, tým viac poloprávd a klamstiev sa ním šíri. Označujeme ich ako hoax a tie najprepracovanejšie sa pokojne môžu dostať aj do médií, aj tých najprestížnejších. Podobný, riadne prifarbený príbeh, však prezentoval aj biskup Stanislav Stolárik počas odpustovej slávnosti v kostole sv. Alžbety. Podporoval tým význam referenda Aliancie za rodinu. Správa o ukrivdenej rodine

Rodina nemeckých katolíkov odmietla, aby sa ich dcéra v škôlke, kde majú aj kútik na intímne dotýkanie, zúčastnila sexuálnej výchovy, za čo otec šiel na štyri mesiace do väzenia. Neuveriteľný príbeh, však? Poburujúci, no veľkej miere nepresný. Každý, kto pôvodnú správu prevzal, ju o niečo "obohatil", aby bol efekt zdesenia verejnosti účinnejší.

Médiá pravdu prekrútili do
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube, internet)

Biskup Stolárik sa inšpiroval rádiom Vatikán, ktoré správu prevzalo z talianskeho denníka. Ten zase cituje „slovenský portál, známy tým, že do prebraných správ TASR vkladá nábožensky zaťažené a väčšinou aj nenávistné a nepravdivé "informácie", niekedy zverejňuje vlastné, "pôvodné" výmysly.“ Tak píše na svojom blogu Andrej Lúčny, ktorý si tento hoax v biskupovej kázni všimol.

Médiá pravdu prekrútili do
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube, internet)

Všetko sa objavilo na ruskom portáli, ktorý už ako tak informuje pravdivo. Uvádza, že otec pravoslávnej rodiny žijúcej v Nemecku skončil za mrežami, dôvod sedí. K tomuto článku bol prilepený aj dodatok s číslom účtu kam možno posielať peniaze na pomoc tejto rodine.

Médiá pravdu prekrútili do
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube, internet)

V skutočnosti bola dcéra zhruba vo veku 13 rokov, je pravda, že mala v škole hodinu sexuálnej výchovy, ktorá bola povinná, no v tomto veku to vo viacerých štátoch Európy je úplne bežná prax. Rodičia neboli katolíci, ale členovia sekty Organické pokolenie Krista, ktorí veria v reinkarnáciu, proroka a majú vlastné evanjelium. Neboli ani Nemci, išlo o Rusov žijúcich v Nemecku. Navyše otec nebol odsúdený, len si odsedel 24 hodín vo väzbe, pretože so ženou odmietli zaplatiť už aj tak zníženú finančnú pokutu (z 50 eur na 30).

Toto všetko sa však stalo ešte v roku 2009, iba teraz sa to opäť začalo šíriť médiami. V septembri minulého roka Európsky súd pre ľudské práva rozhodol, že názory a presvedčenie rodičov nie sú nadradené zákonom štátu. Rodičia museli pokutu zaplatiť, informoval o tom nemecký denník Die Welt.

Biskup Stolárik začne rozprávať tento hoax v čase 9:13

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu