Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Odišiel od lekárky - a zomrel!

Zobraziť galériu (4)

BRATISLAVA - Račiansky poslanec Alojz Zvozil († 57) sa ráno zobudil a bolo mu zle. „Cítil bolesti v hrudníku. Tŕpli mu ruky a tak sa vybral k lekárke,“ povedala manželka Hana (46). Zdravotné stredisko je len dvesto metrov od ich domu! Vrátil sa však späť bez toho, aby s lekárkou vôbec hovoril - a po chvíli zomrel!

Nový Čas našiel pacientku, ktorá bola tiež siedmeho februára okolo pol deviatej v čakárni pred ambulanciou lekárky Eleny Marčekovej. „Sestrička vyšla z ambulancie a povedala, že lekárka ordinuje až od desiatej. Alojz Zvozil sa opýtal, či sa riadi podľa ordinačných hodín, aj keď je mu zle,“ spomenula. Odpoveď už neprišla. Zvozil si vzal časenku s tým, že sa o desiatej vráti, a odišiel domov, kde odpadol. Ani privolaná záchranka mu už pomôcť nevedela. Zomrel na infarkt!

Sestrička z ambulancie Elena Čerňanská však tvrdí, že pacienta vôbec nepozná a nikdy ho nevidela! Lekárka Elena Marčeková ju bráni: „Neabsolvoval ani preventívne prehliadky,“ povedala. Potvrdila však, že pacient k nej patril. „Keď videl, že je tu veľa ľudí, odišiel. Tak nám to povedal aj jeden pacient z čakárne. Keby bol zaklopal a povedal, že mu je zle, určite by sme mu pomohli,“ tvrdia zhodne lekárka a sestrička.

Obe zdravotníčky včera podvečer navštívili vdovu Zvozilovú. „Chceli vedieť, aký mám na to názor. Keby mu poskytli pomoc, alebo zavolali sanitku, možno by prežil, no nechcem nikoho obviňovať, kým sa to nevyšetrí,“ povedala zronená Hana, ktorá je odhodlaná žiadať prešetrenie od Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu