Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prvý skutočný dôkaz, či vakcíny spôsobujú autizmus: Výsledok musí vedieť každý rodič!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: flickr)

BRATISLAVA – Rodičia na celom svete si môžu vydýchnuť. Strašiak menom vakcína pre deti je totiž minulosťou. Vedcom z austrálskej univerzity sa podarilo vyvrátiť dlhoročný mýtus, že u každého desiateho dieťatka spôsobuje autizmus. Výskum je podložený obrovským počtom dát z celého sveta, ktorý odborníci analyzovali.

Očkovať deti, alebo nie? Búrlivé debaty medzi rodičmi, lekármi a ďalšími odborníkmi trvajú už celé desaťročia. Najnovšia štúdia uverejnená v lekárskom časopise Vaccine od vedcov z Univerzity of Sydney priniesla do tohto boja nové svetlo. Konečne dáva váhajúcim rodičom argument, prečo dať dieťa očkovať.

Mnohých totiž vystrašili informácie na internete aj v niektorých publikáciách venujúcich sa tejto problematike o tom, že imunizácia malého telíčka môže súvisieť s negatívnymi reakciami.

Nedávno tieto informácie šírila stránka babyjabs, podľa ktorej sa niektorí lekári, vrátane ich doktora Richarda Halvorsena, obávajú, že vakcína môže spôsobiť veľké problémy u niektorých detí.

Podľa nich vraj až 10 percent detí z nej mohlo dostať autizmus. Svetová zdravotnícka organizácia, spolu s ministerstvom zdravotníctva v Británii žiadali predložiť jasný dôkaz.  Tá sa bránila tým, že niektorým deťom s autizmom v črevách a mozgu našli zvyšky vakcíny. WHO následne vydalo varovanie, aby týmto informáciám ľudia neverili. Argument, prečo by tak mali robiť však majú až dnes.

Vedci totiž tvrdia, že podľa dostupných údajov z celého sveta  vyplýva, že neexistuje žiadna súvislosť medzi očkovaním a rozvojom autizmu alebo poruchami autistického spektra. Štúdia vychádzala z dát od 1,25 milióna detí. Porovnávali vakcináciu proti osýpkam, mumpsu, rubeole, záškrtu, tetanu a čiernemu kašľu.

Professor  Guy Eslick vyhlásil, že ho k tejto práci motivovalo množstvo debát o tejto téme. Všetky totiž vychádzali iba zo špekulácii a nikto nedokázal veci hlbšie rozobrať. Keď hľadal informácie, bolo ich strašne málo.

" Keď som uvidel výsledky, bol som trochu prekvapený , ale šťastný. Údaje ukazujú, že neexistuje súvis medzi autizmom , poruchou autistického spektra a očkovaním v detstve," tvrdí.

Eslick zdôraznil, že sa chcel dozvedieť pravdu. Jeho štúdia nebola financovaná žiadnou farmaceutickou spoločnosťou. Jediným jeho cieľom bolo získať informácie, ktoré verejnosti chýbali. Smutné je podľa neho to, že veľa rodičov sa presvedčiť nenechá. Priznal  však, že negatívne reakcie z vakcín existujú. Ide len o bežné alergické reakcie, kožné vyrážky a pod.

Myšlienka , že autizmus súvisí s vakcináciou v detstve prišiel prvýkrát gastroenterológ Andrew Wakefield v roku 1998. Jeho závery ako aj informácie,  z ktorých vychádzal sa neskôr ukázali ako nesprávne. Vedec Dennis Flaherty dokonca označil jeho prácu za najškodlivejší podvod v oblasti lekárstva za posledných 100 rokov.

Vakcína proti osýpkam má podľa vedcov neuveriteľné účinky. Dokáže zničiť rakovinové bunky. Prečítajte si na Vyšetrení, ako funguje!

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu