Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Desivá zrážka pri Dolnom Kubíne: Z vrakov vyslobodzovali zranených mužov

Nehoda pri Dolnom Kubíne
Nehoda pri Dolnom Kubíne (Zdroj: Tip čitateľa)

DOLNÝ KUBÍN – Hrozivo vyzerajúca dopravná nehoda sa stala dnes doobeda medzi obcami Veličná a Istebné v okrese Dolný Kubín. Zrazili sa dve osobné autá s nákladiakom. Z havarovaných vrakov áut vyslobodili troch zranených (44, 41, 35), ktorých previezli do blízkych nemocníc. Cesta je už prejazdná.

„Medzi obcami Veličná a Istebné v okrese Dolný Kubín sa okolo 11.00 h zrazili dve osobné motorové vozidlá a jedno nákladné vozidlo. Cesta bola uzavretá v oboch smeroch,“ informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Hrozivo vyzerajúca dopravná nehoda sa nezaobišla bez zranení. „Hasiči vyslobodili z vozidiel dve zakliesnené osoby a odovzdali ich do opatery pracovníkov záchrannej zdravotnej služby," dodala Farkasová. Hasiči potom vykonali na vozidlách protipožiarne opatrenia.

Na mieste teda okamžite zasahovali aj privolaní záchranári: „Boli tam traja zranení muži vo veku 44, 41 a 35 rokov. Dvaja muži boli s poranením hlavy prevezení do nemocnice v Dolnom Kubíne. 35-ročný muž bol s poranením hrudníka prevezený do nemocnice v Ružomberku,“ uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

"44 ročný vodič z Martina viedol motorové vozidlo Volkswagen Transporter v smere od obce Istebné na obec Veličná. Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru, kde sa zrazil s oproti idúcim nákladným motorovým vozidlom Volvo," vysvetlil hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík a dodal: "Nákladné vozidlo viedol 35-ročný vodič z okresu Senica. Do nákladného vozidla z nezistených príčin narazilo vozidlo Land Rover, ktoré viedol 50-ročný vodič z okresu Tvrdošín."

Policajti alkohol u vodičov po vykonaní dychovej skúšky nezistili. Ďalšie okolnosti a príčiny dopravnej nehody sú predmetom objasňovania.   

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu