Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Záchranu Rádia VIVA podporili tisíce ľudí: Chystá sa zhromaždenie na námestí!

Podporiť Rádio Viva môžete aj na jeho webstránke.
Podporiť Rádio Viva môžete aj na jeho webstránke. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Petíciu za záchranu Rádia VIVA, ktorému tento týždeň Rada pre vysielanie a retransmisiu nepotvrdila jeho vysielacie frekvencie, podporilo za jeden deň viac ako 11-tisíc ľudí. Tento masívny ohlas má teraz vyústiť dokonca do podporného zhromaždenia, na ktorom sa zídu poslucháči a priaznivci tejto stanice v ohrození.

„Hoci je situácia pochmúrna, takáto masívna, až revolučná podpora v nás vyvoláva neskrývanú radosť a obdiv k našim poslucháčom. Pri našich poslucháčoch sme stáli roky a teší nás, že sa svojho rádia nechcú vzdať pre jedno zmanipulované politické rozhodnutie,“ hovoria ľudia z vedenia rádia a zároveň dodávajú: „Uvidíme sa v pondelok 9. decembra od 17.00 na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave a náš hlas bude počuť.“

Rada pre vysielanie a retransmisiu totiž predvčerom rozhodla, že frekvencie rádia VIVA má získať schránková firma Corporate Legal. Rozhodnutie prišlo napriek tomu, že Najvyšší súd v minulosti už raz pridelenie licencií tejto „firme“ zrušil pre nesplnenie podmienok výberového konania. Je pritom verejne známe, že Corporate Legal je spoločnosťou s úzkou väzbou na veľkopodnikateľov.

Rádio VIVA od zverejnenia rozhodnutia dostalo tisíce podnetov a otázok od svojich poslucháčov. Preto sa na situáciu rozhodlo reagovať petíciou za jeho zrušenie. Petícia je k dispozícii ako na stránke rádia, tak na jeho facebookovej stránke.

Rádio VIVA sa v máji 2012 zúčastnilo licenčného konania na získanie frekvencií, na ktorých tradične vysielalo. Tie však Rada priznala spoločnosti Corporate Legal. Rádio toto rozhodnutie následne napadlo na Najvyššom súde, ktorý mu dal za pravdu a rozhodnutie zrušil. Napriek tomu však po sérií ďalších obštrukcií svojim rozhodnutím tento judikát Najvyššieho súdu rada odignorovala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu