Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Poľovník z Novej Bane prichytený pri čine: Nelegálne lovil vo vlastnom revíri!

Ulovený diviak Zobraziť galériu (2)
Ulovený diviak (Zdroj: Foto: polícia)

NOVÁ BAŇA – Počas víkendu v lesoch v Novej Bani chytili pytliačiť miestneho dlhoročného poľovníka a člena poľovníckeho združenia. Pod rúškom tmy nelegálne zastrelil diviaka. Prípad už rieši polícia, pytliactvo je trestný čin.

Víkendové druhé kolo volieb využil poľovník (60) svojským spôsobom. Zobral zbraň a vybral sa do okolitých lesov nelegálne loviť. I keď muž je poľovník, je členom poľovnej a lesnej stráže, ktorý by mal zver a les chrániť, rozhodol sa pre opak. Pytliačil v poľovnom revíri Háj Nová Baňa v katastri obce Horné Hámre. Nelegálne tam zastrelil diviaka.

Podľa našich informácií, pytliak býva v horárni v Novej Bani a je dlhoročný lesník štátnych lesov. „Miestna poľovnícko-pytliacka mafia sa to snaží ututlať. Opäť sa ukazuje stará pravda, že najviac pytliakov je medzi poľovníkmi,“ myslí si miestny obyvateľ.

Prípadom sa zaoberá polícia: „V súvislosti s týmto prípadom bolo v nedeľu začaté trestné stíhanie vo veci prečinu pytliactva, z ktorého bolo vznesené obvinenie 60-ročnému mužovi z Novej Bane,“ uviedla hovorkyňa banskobystrických policajtov Petra Vašková.

Poľovník z Novej Bane
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Obvinený muž ešte v sobotu v podvečerných hodinách v poľovnom revíri Háj Nová Baňa, v lokalite zvanej U Jančokov, bez predchádzajúceho zapísania sa do knihy návštev poľovného revíru, nelegálne lovil: „Muž ulovil dlhou zbraňou, ktorú mal v legálnej držbe, diviaka s váhou 40 kilogramov. Toho, následne bez označenia značkou na označovanie ulovenej zveri, bez nahlásenia jeho ulovenia a bez zapísania do povolenia na lov zveri vzal a odviezol do miesta trvalého bydliska,“ vysvetlila policajná hovorkyňa.

Ako sa nám podarilo zistiť, pytliak je dlhoročný lesník štátnych lesov, v minulosti sprevádzal ako súčasť svojej náplne práce prominentných poľovných hostí. Pytliačil na úseku, ktorý spravuje ako lesník, takže dobre poznal pomery.

„Poľovnej spoločnosti mesta Nová Baňa spôsobil svojim konaním škodu vo výške 120 eur,“ uzavrela Vašková. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až na dva roky.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu