Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ministerstvo obrany zažíva skoré Vianoce: Chce rozdávať autá a iné prebytočné veci

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Viaceré obce a združenia dostanú v novembri darom veci a autá z prebytočného majetku rezortu obrany. Obec Lehota nad Rimavicou v okrese Rimavská Sobota takto získa dve vyradené autá. Prvým je terénny UAZ-469 Bi, okrem toho obci darujú osobné auto WV Vento VR6.

Prebytočné terénne auto UAZ-469 Bi dostane darom aj obec Lovča v okrese Žiar Nad Hronom. Ministerstvo obrany jej okrem toho daruje auto UAZ-452 T2, ktoré sa v minulosti v armáde používalo ako topopripojovač. Bolo to zariadenie, ktoré slúžilo vojakom pri výpočtoch delostreleckej paľby. Lovča dostane aj opravovňu čerpadiel z pojazdnej automobilovej dielne, ktorá bola súčasťou známeho nákladného auta Praga-V3S.

Dve pojazdné dielenské nadstavby nákladných áut pôjdu do obce Renčišov v Sabinovskom okrese. Tá dostane darom vyradenú delostreleckú dielňu PDD4 a optickú dielňu POD. Ďalšie terénne autá UAZ – 469 Bi pripadnú obci Čierne na Topľou v okrese Vranov nad Topľou a obci Nemecká v okrese Brezno, každá dostane po jednom aute. Obec Malé Leváre na Záhorí získa od ministerstva obrany darom príves A3S, štábnu verziu auta Praga-V3S, dve elektrocentrály, prívesnú poľnú kuchyňu a súpravu svietidiel. 

Jeden terénny UAZ – 469 Bi pôjde darom aj pre Združenie na záchranu Jasenovského hradu, ktorý sa nachádza východne od Jasenova v okrese Humenné. Klub vojenskej histórie Československej Ľudovej armády dostal darom 10 brašní pre pochodujúce jednotky, 20 súprav svietidiel a 20 súprav smerníkov. Všetky darovacie zmluvy zverejnilo ministerstvo v centrálnom registri zmlúv.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu