Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Predseda národniarov Danko sa nahodil: Ako hrdý Slovák rovno do kroja!

Andrej Danko (v strede) so starostom Solčian Jurajom Soboňom (vľavo). Zobraziť galériu (4)
Andrej Danko (v strede) so starostom Solčian Jurajom Soboňom (vľavo). (Zdroj: SNS)

SOLČANY - Pokým niekto vymetá všetky butiky a obchodné centrá, aby našiel niečo súce na seba, predseda SNS Andrej Danko nemá problém obrátiť sa späť do histórie a obliecť na seba trochu iný "model". Rozhodol sa totiž, že je načase, aby niekto spropagoval aj slovenské kroje a do jedného z nich vhupol počas víkendu v Solčanoch. Ženské pokolenie môže z fotografií posúdiť, či mu svedčí aj takýto odev.

"Keď pôjdem najbližšie za svojím priateľom Strachem do Rakúska, tak si ho určite oblečiem. Jeden kroj som si už u Solčancov objednal," povedal na margo svojho nového outfitu Danko, ktorý sa cez víkend zúčastnil podujatia s názvom "Predstavovanie mužského solčianskeho kroja".

Heinz-Christian Strache je predsedom rakúskej strany Slobodných, a v tejto súvislosti predseda SNS poukázal na to, s akou hrdosťou nosia Rakúšanky tradičný dirndl, ktorý sa stal slávnostným oblečením na rôzne spoločenské akcie a aká je táto tzv. krojová móda drahá.

"Slovenské kroje sú pritom nádherné, a je škoda, že je čoraz menej ľudí, ktorí ich vedia vyrobiť. Kto má kroj, má vlastne poklad - nielen v podobe duchovnej, ako udržiavanie tradície, ale aj v podobe materiálnej - kúpiť si kroj je totiž nákladná záležitosť," dodal Danko.

Uvidíme teda, či sa predseda národniarov pochlapí a kroj si oblečie aj na nejakú inú oficiálnu príležitosť, aby Slovákom ukázal, že za svoju minulosť sa vôbec nemusia hanbiť a majú byť na čo hrdí. Možno tým poteší aj oko niektorých roduverných voličiek.

Predseda národniarov Danko sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SNS)

Predseda národniarov Danko sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SNS)

Predseda národniarov Danko sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SNS)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu