Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pochod za život v Košiciach mal obrovskú podporu: Až 80-tisícová účasť!

Pochod za život v Košiciach Zobraziť galériu (7)
Pochod za život v Košiciach (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Košice boli dnes dejiskom podujatia, aké nemá na Slovensku obdobu. Ako uviedol na tlačovej besede po skončení Národného pochodu za život hovorca podujatia Tomáš Kováčik, na prvom pochode svoj kladný postoj k ochrane života manifestovalo podľa odhadu organizátorov až 80-tisíc ľudí.

Náklady na pochod sa pohybujú okolo 80-tisíc eur aj vďaka tomu, že veľmi pomohli darcovia - jednotlivci aj firmy, povedal.

Košický arcibiskup Bernard Bober ocenil výbornú atmosféru. "Košice vyslali dobrý signál nielen na Slovensko, ale do celého sveta," dodal. 

"Dnes sme zažili symbiózu všetkých ľudí dobrej vôle. Ľuďom sme ponúkli priestor na verejný apel, že život treba chrániť a prišlo ich takmer 100-tisíc. Z tohto pohľadu akcia dopadla nad naše očakávanie," povedal koordinátor pochodu Marek Michalčík. Dodal, že prijatý manifest v prvom rade zaväzuje organizátorov, aby začali napĺňať posolstvo pochodu v reálnom živote. "V každom prípade, ak bude treba, tak takýto pochod zorganizujeme opäť," odpovedal Michalčík na otázku novinárov, či sa uskutočnia aj ďalšie pochody za život v iných mestách. 

Podľa iniciátora pochodu Dušana Škurlu sa dnes naplnila vízia Košíc ako európskeho hlavného mesta kultúry života. "Desiatky tisíc ľudí verejne potvrdili, že podporujú myšlienku ochrany života od počatia až po prirodzenú smrť, že podporujú tradičnú rodinu," povedal. 

Ako dnes informovali organizátori pochodu na tlačovej besede, účastníci sa na podujatí správali disciplinovane a kultúrne. Počas akcie sa nevyskytli nijaké vážnejšie problémy a nezaznamenali ani nijaké extrémistické prejavy.

Národný pochod za život zaznamenal obrovskú účasť:

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu