Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mira pri močení v lese dotrhal medveď: Vyštartoval na mňa, nestihol som ani kričať!

Miro mal obrovské šťastie
Miro mal obrovské šťastie (Zdroj: int, Tv Markíza)

OCHODNICA - Miro (55) z Ochodnice môže po nedávnom zážitku hrdo prehlásiť, že sa druhýkrát narodil. Keď sa chcel v lese neďaleko Trusalovej (okres Martin) vymočiť, takmer na smrť ho tam dotrhal zúrivý medveď. Útok akoby zázrakom prežil, no chirurgovia mali čo robiť, aby mu rozhryzené končatiny dali dokopy.

Miro si do lesa, neďaleko ktorého pracoval, odskočil len na toaletu, keď naňho znenazdajky vybehol mohutný medveď. "Vyštartoval z trávy na mňa, zlomil mi ruku a zahryzol sa mi do stehna," opísal hrôzostrašný zážitok pre Tv Markíza. Útok podľa neho trval len päť minút, no bolesť, ktorú prežíval, bola tak silná, že ju nedokázal ani popísať.

Zúrivého zvieraťa sa vraj nebál, naopak, údery sa mu snažil vracať. Protiútokom sa mu ho nakoniec aj podarilo zahnať. "Strach to nebol, bol to skôr boj o život... kričať som ani nestihol," spomína si Miro. Keď sa z rúk záchranárov dostal na chirurgický stôl, lekári sa nestihli čudovať.

Muž mal zlomené predlaktie, tržné rany v oblasti stehna aj dohryzené brucho. Stehy, ktorými sa snažili Mira zošiť dokopy, ani nedokázali spočítať. Zo zranení sa bude v Univerzitnej nemocnici v Martine spamätávať ešte niekoľko dní. V každom prípade je však po útoku chlpáča mimo ohrozenia života a môže ďakovať všetkým svätým, že stret s medveďom vôbec prežil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu