Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Režisér Krotiteľov duchov sa stal čestným občanom Komárna

Ivan Reitman Zobraziť galériu (5)
Ivan Reitman (Zdroj: SITA)

HOLLYWOOD – Čestným občanom mesta Komárno sa stal známy hollywoodsky režisér a producent Ivan Reitman. Na konte má filmy ako Krotitelia duchov, Beethoven, Policajt zo škôlky, Evolúcia či Šesť dní, sedem nocí.

Ako povedal hovorca komárňanskej radnice Róbert Králik, mesto sa na základe poslaneckej iniciatívy rozhodlo takýmto spôsobom uctiť si slávneho rodáka, ktorý ešte v detstve emigroval s rodičmi do Kanady.

Reitman si síce na slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva doklad o čestnom občianstve prevziať neprišiel, dnes už ho má ale vo svojich rukách. „Riešilo sa to cez vyslaného redaktora súkromnej televízie v Los Angeles, ktorý mu doklad o čestnom občianstve doručil do vlastných rúk. Pán Reitman sa vyjadril, že by rád prišiel do Komárna,“ povedal Králik.

Ivan Reitman sa narodil v roku 1946 v židovskej rodine v Komárne. Jeho matka prežila koncentračný tábor Osvienčim. V roku 1950 emigrovala rodina do Kanady. Reitman je známy najmä pre svoju komediálnu tvorbu. Vo filmovom biznise pôsobí aj jeho syn Jason Reitman, režisér hollywoodskych filmov ako Juno alebo Ďakujeme, že fajčíte. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu