Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dedina poslankyne Smeru ako z komédie: Zastavuje v nej expresný rýchlik!

Eva Hufková, poslankyňa NRSR za Smer. Zobraziť galériu (3)
Eva Hufková, poslankyňa NRSR za Smer. (Zdroj: google maps, topky)

BRATISLAVA/HORNÁ ŠTUBŇA - Papalášstvo ako za starých čias, alebo len šťastná náhoda? Medzinárodný rýchlik Detvan na trase z Prahy do Zvolena má na svojej trase kurióznu zsatávku - Hornú Štubňu. Expres, ktorý by mal byť čo najrýchlejší, zastavuje v obci, kde ho využíva málokto. Zhodou okolností tam však býva poslankyna Smeru Eva Hufková.

Na zaujímavú zhodu okolností upozornil na Facebooku poslanec Jozef Viskupič. Medzinárodný rýchlik Detvan zrazu začal zastavovať na zastávke Horná Štubňa - obec. Podľa denníka Sme je zastávka v dezolátnom stave a vlak využíva minimum ľudí. Oslovení občania však unisono ďakovali poslankyni Smeru Eve Hufkovej za to, že vlak pre Štubňu vybavila.

Železničná stanica Horná Štubňa na Google Maps.
Zobraziť galériu (3)
Železničná stanica Horná Štubňa na Google Maps.  (Zdroj: google maps, topky)

Stanica v Hornej Štubni má podľa Sme vytlčené okná, chýbajúce toalety a čakáreň znečistenú výkalmi. Napriek tomu, že občania Hufkovej za rýchlik verejne ďakujú, poslankyňa popiera, že by zastavovanie rýchlika v Hornej Štubni vybavovala ona. Prekvapene sa tváril aj starosta Ondrej Piški, ktorý je podľa Sme bratrancom poslankyne. Ten vyhlásil, že kvôli vlakom už písal na rôzne miesta, no doteraz neuspel. Sám vraj nevie, kto vybavil zastavovanie medzinárodného rýchlika v Hornej Štubni. Obec má zhruba 1600 obyvateľov.

Nepretrhne sa

Poslankyňa Eva Hufková zatiaľ v parlamente aktivitou nesrší. Ak si skúsite vyhľadať jej návrhy zákonov, alebo pozmeňujúce návrhy, nenájdete nič.

Eva Hufková, iniciatíva v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: int)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu