Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nešťastný zásah elektrinou: Erik (15) s otcom bojovali o život v bazéne!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: deviantart.com)

TEKOVSKÉ LUŽANY – Letné čistenie bazéna v Tekovských Lužanoch sa skončilo nešťastím. Keď 15-ročný Erik dostal zásah elektrinou a spadol do vody, otec František sa ho snažil zachrániť, no prúd ho zasiahol tiež a ostal paralyzovaný.

Nehoda sa odohrala na dvore rodinného domu v Tekovských Lužanoch, kde Erik spolu s nevlastným otcom čistili bazén. Prvý zásah prišiel, keď chlapec vkladal do špinavej vody čerpadlo. Po rane elektrinou ho odhodilo do bazéna a ostal v ňom nehybne ležať.

Našťastie v ňom nebolo veľa vody a František sa mu vybral na pomoc, pričom netušil, že elektrina je stále zapnutá. Skočil do bazéna, dostal ranu tiež a ostal paralyzovaný. "Kým nevypli elektrinu, ja som bol pod prúdom asi 15 až 20 sekúnd," spomína si. Prúd vypol až jeho kamarát, ktorý bol u rodiny na návšteve.

Napriek tomu, že František bol v šoku a mal veľké bolesti, Erika ešte zvládol vytiahnuť von a poskytol mu prvú pomoc. Chlapec sa našťastie po chvíli prebral a nevlastný otec si mohol vydýchnuť. Až keď sa prebral z prvotného šoku a sadol si, pochopil, že aj on nie je v poriadku. Oboch ich sanitka previezla do nemocnice, zo zranení sa budú liečiť minimálne týždeň. Príčinou skratu malo byť údajne ponorné čerpadlo, na ktorom mal byť poškodený kábel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu