Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hlina objavil v parlamente utajenú záhradu...aj so záhadnou zákazkou!

Utajená záhrada v slovenskom parlamente. Zobraziť galériu (10)
Utajená záhrada v slovenskom parlamente. (Zdroj: Alojz Hlina)

BRATISLAVA - Ako Gerda v Andersenovej rozprávke o snehovej kráľovnej. Poslanec Alojz Hlina sa v nedeľu pochválil fotografiami z parlamentnej záhrady, o ktorej doposiaľ málokto vedel. Záhrada je zanedbaná, uzavretá, dokonca do nej nechceli pustiť ani samotného poslanca. Napriek tomu parlament za údržbu zelene zaplatil 11.000 eur. Čuduj sa svete, firme prepojenej na smerácku poslankyňu

Vedeli ste, že v slovenskom parlamente sa nachádza záhrada? Ak áno, tak môžete rovno kandidovať, pretože poslanec Alojz Hlina o tomto poklade doteraz netušil. Hlina tvrdí, že záhrada sa mu zapáčila, bola by ideálnym miestom, kde by sa dali v lete robiť tlačovky, alebo podobné podujatia. Keď v nej chcel urobiť prvú tlačovku, narazil na vyššiu moc. "Oznámil som, že to  plánujem a čo sa nestalo, dvere vedúce k záhrade, ktoré boli dlhoročne otvorené, sa po ohlásení môjho zámeru uzavreli a súhlas k otvoreniu dáva samotný kancelár," sťažuje sa Hlina.

Pohľad do parlamentnej záhrady
Zobraziť galériu (10)
Pohľad do parlamentnej záhrady  (Zdroj: Alojz Hlina)

Hlina navyše upozornil na to, že záhrada je zarastená a zanedbaná. "Je to hanba a zároveň taký čisto „náš“ prístup. Lebo tam kde je vidno, okolie upravujeme, ale tam kde oko verejnosti nevidí, to vyzerá spustnuto, ako to i dokazujú fotografie," komentuje stav vecí.

Záhrada je síce zanedbaná, zdá sa však, že má zázračnú moc - vyrábať štátne zákazky. Denník Plus Jeden Deň si všimol, že zákazka za jedenásťtisíc eur na údržbu zelene v areáli parlamentu pristála v poľnohospodárskom družstve Flóra. To čírou zhodou okolností vedie Helena Košútová, dcéra Magdy Košútovej, poslankyne parlamentu za Smer. Samotná poslankyňa pritom firme šéfovala do roku 2006. Košútová i Kancelária Národnej rady svorne tvrdia, že Flóra vyhrala súťaž, keď ponúkla najnižšiu cenu.

"Je to buranské. Neverím, že existuje v niektorej inej slušnej krajine parlamentná záhrada, ktorá by bola takto spustnutá," komentuje situáciu Hlina. Poslanec sa dokonca ponúkol, že ak treba, záhradu sám vykosí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu