Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pohreb prváčky Mišky: Matka neprišla, riaditeľka opísala tragédiu na telocviku!

Mišku odprevadili v snehobielej truhličke Zobraziť galériu (3)
Mišku odprevadili v snehobielej truhličke (Zdroj: mik, Topky)

ZBOROV - Obrovská bolesť a žiaľ lomcuje rodinou Dičkovcov zo Zborova pri Bardejove, ktorá v stredu na druhý svet odprevádzala milovanú dcérku, len 7-ročnú Michaelu. Jej život nečakane vyhasol v pondelok v košickej nemocnici, kam ju previezli po nešťastnom úraze na hodine telocviku v Chmeľovej. Poslednej rozlúčky so vždy usmievavým dievčatkom sa zúčastnili stovky ľudí, medzi ktorými však chýbala jej mama. Riaditeľka základnej školy prehovorila o tom, ako ku smrteľnému úrazu došlo.

Odchod malého dievčatka z tohto sveta sprevádzal plač a obrovský smútok. Mišku odprevádzalo na jej poslednej ceste asi 500 smútiacich ľudí. Posledná rozlúčka trvala len necelú polhodinu, ale o to viac bola emotívnejšia. Na pohrebe bolo i niekoľko jej kamarátov z triedy, ktorí doteraz nevedia pochopiť čo sa ich spolužiačke vlastne stalo.

So školáčkou sa lúčil celý Zborov.
Zobraziť galériu (3)
So školáčkou sa lúčil celý Zborov.  (Zdroj: mik)

Dievčatko pochovali v bielej truhle a na jej poslednej ceste, ju žiaľ nemohla odprevadiť jej mama. Tá sa podľa našich informácií zrútila a smrť svojej dcérky nesie veľmi ťažko. Navyše je vo vysokom štádiu tehotenstva a každú chvíľu by mala rodiť. Rodina Dičkovcov má ešte staršieho syna a zo smrti obviňujú základnú školu v Chmeľovej, do ktorej prváčka chodila. Podľa slov strýka dievčatka, za jej smrť môže učiteľka telesnej výchovy, ktorá vraj nedávala na žiačikov dostatočný pozor.

Miška v pondelok cvičila na hodine telesnej výchovy spolu s rovesníkmi a nič nenasvedčovalo tomu, že už o pár minút dôjde k nešťastiu. Krátko po začatí hodiny sa však zranila a prišlo jej zle. "Dievčatko sa šmyklo blízko pri stene a spadlo. Údajne malo vyrazený dych, ale vstalo a komunikovalo," povedala pre denník Korzár riaditeľka školy. Učiteľka preto kontaktovala rodičov a odporučila im, aby s Miškou navštívili lekára. Do základnej školy v Chmeľovej pre ňu prišiel strýko, ktorý tvrdí, že dievčatko musel do auta odniesť na rukách, také bolo slabé. "Mala niečo udreté a bola bledá," povedal pre Tv JOJ.

Tragédia sa odohrala na tejto základnej škole v Chmeľovej.
Zobraziť galériu (3)
Tragédia sa odohrala na tejto základnej škole v Chmeľovej.  (Zdroj: www.saris.eu.sk)

Mišku odviezol k detskej lekárke, ktorá ihneď spozorovala, že niečo nie je v poriadku. Zavolala sanitku a tá ju previezla do Bardejova, odkiaľ ju po vyšetreniach letecky prevážali do košickej nemocnice. Počas prevozu sa však jej stav skomplikoval a museli ju oživovať. "Vo vrtuľníku sa jej zdravotný stav zhoršil, bolo potrebné zahájiť oživovacie postupy, v ktorých lekár počas letu pokračoval. Pacientku odovzdali za kontinuálnej resuscitácie v Univerzitnej nemocnici Košice," povedala nám hovorkyňa ATE Zuzana Turočeková.

V ten istý deň popoludní v košickej nemocnici naposledy vydýchla."Za doposiaľ nezistených okolností a príčin došlo dňa 20.5.2013 v čase o 16.50 hod. v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach k smrti 7 ročného dievčatka," uviedla prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová s tým, že bližšie informácie polícia neposkytuje. Podľa medializovaných informácií mala zomrieť na silné vnútorné krvácanie pečene.

Podľa rodiny môže za smrť Mišky učiteľka telesnej výchovy, ktorá sa po tragédii nervovo zrútila. Dievčatko sa totiž podľa slov strýka pri naháňačke udrelo do kovovej žrde na volejbalovú sieť, ktorá bola príliš nízko. Do prípadu sa zapojila aj polícia, ktorá už začala trestné stíhanie. "Dňa 21.5.2013 vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenie," povedala nám prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová. Riaditeľka základnej školy v Chmeľovej, na ktorej po pondelku visí čierna zástava, sa bližšie k smutnej udalosti vyjadrovať nechcela a počká si na výsledky pitvy, ktorá bola po smrti dievčatka nariadená.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu